Dolar

32,4812

Euro

34,7667

Altın

2.442,86

Bist

9.939,31

Aman Union Yıllık Toplantısı

Türk Eximbank Aman Union Genel Sekreterlik görevini devraldı- Türk Eximbank Genel Müdürü Yıldırım:- '2016 sonunda 33 milyar dolar olan ihracata olan desteğimizi, 2017 sonunda da 40 milyar dolara çıkarmayı hedefliyoruz. 2016 sonunda ihracata olan yüzde 23'lük desteğimizi 3 puan artırarak bu yıl sonunda yüzde 26'ya çıkarmayı hedefliyoruz'

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-11-01 12:59:26

Aman Union Yıllık Toplantısı
Türkiye İhracat Kredi Bankası AŞ (Türk Eximbank) Genel Müdürü Adnan Yıldırım, "2016 sonunda 33 milyar dolar olan ihracata olan desteğimizi, 2017 sonunda da 40 milyar dolara çıkarmayı hedefliyoruz. 2016 sonunda ihracata olan yüzde 23'lik olan desteğimizi, 3 puan artırarak bu yıl sonunda yüzde 26'ya çıkarmayı hedefliyoruz." dedi.

Yıldırım, Başbakan Binali Yıldırım, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci ve 34 ülkeden 165 konuğun katılımıyla, Türk Eximbank'ın ev sahipliğinde gerçekleşen "Aman Union Yıllık Toplantısı"ndaki konuşmasında, Eximbank'ın ülkenin üretim gücünü ihracata ve yatırımlara dönüştürmek için önemli bir araç olduğunu vurgulayarak, bankanın sigorta, garanti ve kredi sağlamada 1987'den beri faaliyetlerini sürdüğünü kaydetti.

Türk Eximbank'ın, Türkiye'nin kredi de 10'uncu, aktif büyüklükte de 11'inci büyük bankası olduğunu belirten Yıldırım, "Türkiye'de ihracat kredilerinin yüzde 45'ini tek başına bankamız sağlıyor. Yaklaşık 10 bin ihracatçımızla ve yurt dışında döviz kazandırıcı faaliyetlerde bulunan şirketlerle çalışıyoruz. 2016 sonunda 33 milyar dolar olan ihracata olan desteğimizi, 2017 sonunda da 40 milyar dolara çıkarmayı hedefliyoruz. 2016 sonunda ihracata olan yüzde 23'lük desteğimizi, 3 puan artırarak bu yıl sonunda yüzde 26'ya çıkarmayı hedefliyoruz." diye konuştu.

Eximbank'ın yapısını son bir yıl içinde dönüştürdüklerini belirten Yıldırım, 30 yıldır teminat mektubu ile çalışan bankayı diğer bankalar gibi çalışır hale getirdiklerini söyledi.

Yıldırım, "Ankara, İstanbul, İzmir ve Gaziantep'te bulunan bankamızın önce yaptığı işleri ve kapasitesini artırdık, arkasından da Bursa, Denizli, Adana şubelerimizi nisan ayında açtık. Kasım ayında da Konya, Kayseri ve Antalya şubelerimizin açılışını gerçekleştireceğiz. Büyük Organize Sanayi Birliklerinin (OSB) olduğu yerlerde de irtibat ofisleri açacağız." ifadelerini kullandı.

Türk Eximbank'ın Aman Union en aktif üyesi olduğunu vurgulayan Yıldırım, banka olarak birliğin Genel Sekreterlik görevini iki yıl süreyle üstleneceklerini bildirdi.


- "Amacımız Aman Union'ı daha güçlü bir birlik haline getirmek"


İslam Ülkeleri Arası İhracat Kredi ve Yatırım Sigortası Kurumu (ICIEC) Üst Yöneticisi (CEO) Oussama Kaissi de Türk Eximbank'ın her zaman Türkiye'deki ihracat ve yatırımları desteklediğini belirtti.

Küresel ekonomi ve küresel ticaretin 2018'de de büyümesini beklediklerini kaydeden Kaissi, "Doğru adımları bir araya gelerek atmalıyız. Amacımız Aman Union'ı daha güçlü bir birlik haline getirmektir." diye konuştu.​


- Türk Eximbank Genel Sekreterlik görevini devraldı

İslam İşbirliği Teşkilatı üyesi ihracat destek kurumları arasında iş birliğinin geliştirilmesi amacıyla, İslam Kalkınma Bankası Grubu'ndan İslam Ülkeleri Arası İhracat Kredi ve Yatırım Sigortası Kurumu (ICIEC) ve Arap Yatırım ve İhracat Kredi Garanti Kuruluşu'nun (DHAMAN) girişimleri neticesinde 2009 yılında kurulan Aman Union'un 22 ülkeden 35 üyesi bulunuyor.

Birliğin Kurucu Üyesi ve İcra Kurulu Üyesi olan Türk Eximbank, toplantı kapsamında gerçekleştirilen törenle birliğin tüm idari işlemlerinin yürütüldüğü Aman Union Genel Sekreterlik görevini devraldı. Türk Eximbank Genel Müdürü Adnan Yıldırım, Genel Sekreterlik görevini iki yıl süreyle sürdürecek.

Her yıl farklı bir üye ülke ev sahipliğinde gerçekleştirilen toplantının, iş dünyasını bir araya getirerek potansiyel iş birliği alanlarını ortaya çıkarması ve Türkiye'nin İslam İşbirliği Teşkilatı üyesi ülkelerle olan ticari iş birliğine katkı sağlaması hedefleniyor.





Haber Ara