Dolar

32,4655

Euro

34,7249

Altın

2.438,63

Bist

9.894,34

Almanya ve İngiltere'den ABD'nin İran'ı suçladığı Körfez saldırıları videosuyla ilgili açıklama

Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas, Umman Körfezi'ndeki tanker saldırılarına ilişkin ABD'nin yayınladığı ve İran'ı suçladığı videoya ilişkin açıklama yaptı.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-06-16 09:36:07

Almanya ve İngiltere'den ABD'nin İran'ı suçladığı Körfez saldırıları videosuyla ilgili açıklama

İngiltere'de hükümet ile ana muhalefet partisi arasında Umman Körfezi'ndeki tanker saldırılarına ilişkin polemik yaşanırken, Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas da konu ile ilgili açıklama yaptı.

"YETERLİ DEĞİL"

Maas basına yaptığı açıklamada, "Bu video yeterli değil. Gösterilenin ne olduğunu anlayabiliriz ama son karar için bu video bana yetmez" ifadelerini kullanarak, ABD'nin İran'ın saldırıdan sorumlu olduğunun kanıtı olarak gösterdiği videoyu eleştirdi.

İNGİLTERE MUHALEFETİ: "GÜVENİLİR DELİL YOK"

İngiltere'de ana muhalefetteki İşçi Partisinin lideri Jeremy Corbyn da İngiltere Dışişleri Bakanlığının dün yayımladığı açıklamayla Umman Körfezi'ndeki iki tankere yönelik saldırının sorumlusu olarak İran'ı işaret etmesine itiraz etti.

Twitter hesabından bir mesaj yayımlayan Corbyn, ''İngiltere Körfez'deki gerilimi düşürmek için gayret etmeli, ABD'nin İran nükleer anlaşmasından çekilmesiyle başlayan askeri gerilimi körüklemek için değil'' görüşünü dile getirdi.

Corbyn mesajında ''Tanker saldırılarıyla ilgili güvenilir delil olmaksızın, hükümetin retoriği sadece savaş tehdidini artıracaktır'' ifadelerini kullandı.

 

Haber Ara