Dolar

32,5805

Euro

34,9968

Altın

2.456,29

Bist

9.760,77

Alman politikacı Lüth: Göçmenleri gaz odalarına sokabiliriz

Almanya'nın ırkçı söylemleriyle bilinen partisi “Almanya için Alternatif Partisi” (AfD)’nin basın sözcüsü Christian Lüth, ülkeye gelen göçmenlerin vurulabileceğini veya gaz odalarına sokulabileceğini yönünde açıklamalarda bulunduğu iddia edildi.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-09-28 16:43:04

Alman politikacı Lüth: Göçmenleri gaz odalarına sokabiliriz

Alman politikacı: Göçmenleri gaz odalarına sokabiliriz

 

Almanya'nın ırkçı söylemleriyle bilinen partisi “Almanya için Alternatif Partisi” (AfD)'nin basın sözcüsü Christian Lüth, ülkeye gelen göçmenlerin vurulabileceğini veya gaz odalarına sokulabileceğini yönünde açıklamalarda bulunduğu iddia edildi.

Alman basınından Zeit gazetesinde yer alan haberde, eski AfD'nin basın sözcüsü Lüth'ün Lisa Licentia adlı YouTuber ile yaptığı görüşmede, göçmenler için ağır ifadeler kullandığı iddia edildi.

“Göçmenleri gaz odalarına sokabiliriz”

Haberde, Lisa Licentia'nın, "Daha fazla göçmenin gelmesi sizin çıkarınıza olacakmış gibi geliyor mu?" şeklinde sorusuna Lüth'ün, "Evet. Çünkü o zaman AfD daha iyi olacak. Yine de hepsini vurabiliriz. Bu hiç sorun değil. Veya gaz odalarına sokabiliriz ya da ne istersen. Umurumda değil." ifadeleriyle cevap verdiği belirtildi.

Haber Ara