Dolar

32,4546

Euro

34,8206

Altın

2.450,91

Bist

9.890,96

Alman gazeteci: Almanya PKK'yı koruyor

Berlin'de PKK yandaşlarının düzenlediği yürüyüşü takip etmek isterken saldırıya uğrayan serbest gazeteci Martin Lejeune şimdi de işinden oldu. Gazeteci Alman hükümetinin PKK'yı koruyup dolayı yoldan desteklediğini ifade etti.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-12-14 15:39:09

Alman gazeteci: Almanya PKK'yı koruyor

Gazetevatan'dan Mine Üçgün'e konuşan Alman gazeteci Martin Lejeune; Alman istihbarat servisi, Alman kanun uygulamaları ve Alman İçişleri Bakanlığı'nın PKK'yı koruduğunu ve dolaylı olarak desteklediğini iddia etti.

PKK'lılar tarafından Almanya'da saldırıya uğrayan gazeteci Martin Lejeune şimdi de işinden oldu. Almanya'da hayatının daha da zorlaştığını belirten gazeteci Alman hükümetinin PKK'yı koruyup dolayı yoldan desteklediğini belirtti.

Bunu Alman politikacıların ve Alman hükümetinin PKK'ya karşı bir savaşa katılmamayı tercih etmesine bağlayan Lejeune, Alman hükümetinin PKK'nın Almanya'da istediği gibi çalışma yapmasına izin verdiğini belirtti.

"ALMANYA'DA GAZETECİLER SUSTURULUYOR"

Lejeune yaptığı açıklamada ayrıca "Benim gibi, mesleklerininin gereğini yapan, Alman politikacılar ile PKK arasındaki ilişkileri soruşturan gazeteciler susturuluyor ve tehdit ediliyor" dedi.

Geçtiğimiz gün Almanya'nın başkenti Berlin'de PKK yandaşlarının düzenlediği yürüyüşü takip etmek isteyen serbest gazeteci Martin Lejeune sadırıya uğramış, yakında bulunan bir lokantaya sığınarak kurtulmuştu. Son dönemlerde PKK yandaşlarından tehditler aldığını dile getiren Lejeune bu kez bıçak gösterilerek kendisine saldırıda bulunduklarını belirtmişti. BANKA HESABI DURDURULDU

Dün akşam ise banka hesabının gerekçe gösterilmeden kapatıldığını Twitter hesabından duyurdu.

Gerekçe olarak "Neden?" sorusuna cevap bulamayan Alman gazeteci "Bunun bana siyasi bir baskı olduğunu söylediler ama bunu tabiki yazılı yazamazlar." dedi. Alman gazeteci Berlin'de hedef haline geldiğini hayatın onun için daha zorlaştığını söyledi.

"Artık can güvenliğimin olmadığını düşünüyorum" diyen Gazeteci Lejeune "Beni siyasi baskılarla yıldırmak istiyorlar" şeklinde konuştu.

Haber Ara