Dolar

32,5180

Euro

34,8973

Altın

2.454,80

Bist

9.882,52

Ali İsmail Korkmaz davasında 3 sanık için tahliye

Ali İsmail Korkmaz davasında 5 tutuklu sanıktan 3'ü için, yattıkları süre göz önünde bulundurularak tahliye kararı verildi.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-04-18 15:39:45

Ali İsmail Korkmaz davasında 3 sanık için tahliye

Eskişehir'de, Gezi Parkı eylemleri sırasında öldürülen üniversite öğrencisi Ali İsmail Korkmaz ile ilgili dava, Yargıtay 1'inci Ceza Dairesi tarafından usul yönünden bozulmuştu. Karar nedeniyle dava bugün Kayseri 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde yeniden görüldü.

KARAR DEĞİŞMEDİ

Kayseri 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi, açıkladığı kararında sanıklara yine daha önce verilen cezaların verildiğini açıkladı. Buna göre, Afyonkarahisar'da tutuklu polis memuru Mevlüt Saldoğan yeniden 10 yıl 10 ay, Çorum E Tipi Cezaevi'nde tutuklu polis memuru Yalçın Akbulut da 10 yıl hapis cezası aldı. Afyonkarahisar E Tipi Cezaevi'nde tutuklu fırıncılar İsmail Koyuncu, Ramazan Koyuncu ve Muhammet Vatansever'e de yine 6'şar yıl 8'er ay hapis cezası verildi. Daha önce tahliye olan Ebubekir Harlar'a 3 yıl 4 ay hapis cezası verildi.

2 TUTUKLU İÇİN TAHLİYE KARARI ÇIKTI

Tutuksuz polis memurları Hüseyin Engin ve Şaban Gökpınar'ın ise beraat ettiği açıklandı. Mahkeme heyeti, tutuklu sanıklar İsmail Koyuncu, Ramazan Koyuncu ve Muhammet Vatansever'in, tutuklu bulundukları süreyi göz önüne alarak tahliye edilmesine karar verdi.

HALAY ÇEKTİLER

Kayseri Adliyesi'nde görülen Ali İsmail Korkmaz Davasını dışarıda takip edenler, duruşma sonucunu beklerken megafon ve cep telefonu hoparlörlerini açarak müzik çalıp, halay çekti. Dava öncesinde Kayseri Adliyesi önünde polis geniş güvenlik önlemleri aldı. Adliye önündeki yol tek şeritli şekilde trafiğe kapatıldı. Davayı dışarıda takip eden gruplar için de demir parmaklıklarla bir alan oluşturuldu. Kendilerine ayrılan alan içerisinde toplananlar, zaman zaman, 'Ali İsmail Korkmaz ölümsüzdür' şeklinde sloganlar attı.

 

Haber Ara