Dolar

32,3462

Euro

35,0564

Altın

2.309,54

Bist

9.079,97

Albayrak Medya, Azeri ajansla iş birliğine gitti

Albayrak Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Albayrak'ı ziyaret eden Azerbaycan Milletvekili Sevil Mikayılova ve Trend Haber Ajansı Müdürü İlgar Hüseynov, iki ülkenin işbirliği konusunda önemli adımlar attı.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-12-19 10:14:42

Albayrak Medya, Azeri ajansla iş birliğine gitti

Azerbaycan Milletvekili Sevil Mikayılova ile Trend Haber Ajansı Müdürü İlgar Hüseynov Albayrak Grubu'nu ziyaret etti. Karabağ harekatının başarıyla sonuçlanmasından dolayı Mikayılova ve Hüseynov'u tebrik eden Albayrak Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Albayrak, Türkiye'nin her alanda kardeş Azerbaycan'ın yanında olduğunu ve medya alanında da iki ülkenin ortak çalışmalar yürütmesi gerektiğini söyledi.Azerbaycan Milletvekili Sevil Mikayılova ve Trend Haber Ajansı Müdürü İlgar Hüseynov, Albayrak Grubu'na ziyaret gerçekleştirdi. Albayrak Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Albayrak ile görüşen Azerbaycan heyeti, Albayrak Medya Grubu'nun Karabağ'ın işgalden kurtarılması operasyonuna destek veren yayınlarından dolayı teşekkürlerini iletti. Ahmet Albayrak da Karabağ'daki galibiyet dolayısıyla Azerbaycanlı heyeti tebrik ederek Türkiye'nin her alanda Azerbaycan'ın yanında olduğunu ve iki ülkenin medya alanında da ortak çalışmalar yapması gerektiğini vurguladı. 

Önemli adımlar atıldı

Azerbaycanlı heyet, sıcak karşılama ve misafirperverliklerinden dolayı Ahmet Albayrak'a teşekkür ederek kendisine tarihi Guba halısı hediye etti. Görüşme sonrasında Albayrak Medya ile Trend Haber Ajansı arasında karşılıklı işbirliği anlaşması imzalandı. Görüşmede Albayrak Holding Yönetim Kurulu Üyesi İbrahim Karaca ve Albayrak İnşaat Müdürü Yunus Yılmaz da hazır bulundu.

Azerbaycan heyeti daha sonra Albayrak Medya Grubu'nun dijital yayınlarının koordine edildiği Piri Medya'yı ziyaret ederek Genel Müdür Ömer Karaca'dan bilgiler aldı. Ömer Karaca, Azerbaycan'ın Karabağ'daki zaferinden bahsederek, misafirleri galibiyet dolayısıyla kutladı. Daha sonra misafirlere Albayrak Medya bünyesinde faaliyet gösteren dijital ve basılı yayınların 44 günlük savaşta Azerbaycan'ın haklı davasına verdiği destekle ilgili sunum yapıldı.  

Dünyaya ses duyurmak önemli

Azerbaycan heyeti Türk medyasının savaş boyunca Azerbaycan'ın sesini dünyaya duyurmak için verdiği çabalardan bahsederek teşekkürlerini iletti. Misafirler,  Yeni Şafak gazetesinin ve Piri Medya bünyesinde faaliyet gösteren yenisafak.com ve gzt.com'un Karabağ konusunda hazırlanan özel içeriklerinin Azerbaycan'da çok rağbet gördüğünü ve bunun kardeşliğin bir yansıması olduğunu vurguladılar.

Görüşmede, 10 Aralık'ta Bakü'de Türkiye-Azerbaycan Ortak Medya Platformu'nun kurulmasıyla ilgili imzalanan anlaşma da gündeme geldi. Albayrak Medya ile Trend Haber Ajansı'nın ortak medya platformuna vereceği destek müzakere edilen meselelerden biri oldu. Görüşme sonrasında Albayrak Medya ile Trend Haber Ajansı arasında karşılıklı işbirliği anlaşması imzalandı.

Haber Ara