Dolar

32,5839

Euro

35,0281

Altın

2.461,49

Bist

9.883,44

AK Parti TBMM Grup Toplantısı

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan: (5)- '2019 Mart ve Kasım seçimleri arifesinde, Sayın Bahçeli'nin yerli ve milli duruşunu vurgulamam lazım. Bu yerli ve milli duruşla birlikte inanıyorum ki ülkemizde bizi bölmek ve ayrıştırmak isteyenler bu hedeflerine ulaşamayacaklar'- 'Kendisine, şimdiden beyan ettiği şahsımıza destek kararı için şahsım, partim, milletim adına şükranlarımı sun

7 Yıl Önce Güncellendi

2018-01-09 14:07:58

AK Parti TBMM Grup Toplantısı
Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin 2019'daki cumhurbaşkanı seçimine ilişkin dün yaptığı açıklamayı önemli gördüğünü belirterek, "Kendisine, şimdiden beyan ettiği şahsımıza destek kararı için şahsım, partim, milletim adına şükranlarımı sunuyorum." dedi.

Erdoğan, partisinin TBMM Grup Toplantısında yaptığı konuşmada, "Türkiye demek Avrupa'nın ortalarından Afrika'nın derinliklerine kadar koskoca bir coğrafyada yaşayan yüzlerce milyon kardeşlerimizin göğsünde çarpan kalbi, geleceğe dair tüm umutları demektir." ifadesini kullandı.

"Türkiye demek İslam dünyasında yaşayan 1,7 milyar insanın semaya açılan elleri, dillerden eksik olmayan duaları demektir. Türkiye demek hangi inanca, hangi meşrebe, hangi kökene, hangi coğrafyaya mensup olursa olsun tüm mazlumların, mağdurların ihtiyaç duyduklarında kendilerine uzanacağını bildikleri şefkat eli demektir." diyen Erdoğan, başkalarının Ortadoğulu sığınmacılara, Afrikalı gariplere, Asyalı mazlumlara doğal zenginlikleri varsa sömürülecek bir meta, yoksa hemen kurtulması gereken bir yük olarak bakabileceğine işaret etti.

Erdoğan, "Bizim böyle bir hakkımız da böyle bir niyetimiz de asla söz konusu olamaz. Çünkü biz tüm insanları eşrefi mahlukat olarak görüyoruz. Kendi refahını ve geleceğini başka insanların gözyaşı ve kanı üzerinde inşa edenler bir gün mutlaka kurdukları zulüm düzeninin çarkları arasında un ufak olup gideceklerdir. Emin olun ki biz hep burada olacağız, hem de daha güçlü bir şekilde burada olacağız." dedi.

- "Bu yılın çok iyi değerlendirilmesi gerekiyor"

Bu grup toplantısının, 2018 yılının ilk grup toplantısı olduğunu anımsatan Erdoğan, bu yılın çok iyi değerlendirilmesi gerektiğini vurguladı.

Erdoğan, vefat eden Münir Özkul ve Aydın Boysan'a Allah'tan rahmet dileyerek, "Ölüm hepimiz için mukadder. Nerede, ne zaman, nasıl geleceği belli değil. Hepimize ne yakın ne uzak; olaya böyle bakacağız. Onun için öncelikle ailelerine, tüm sanat severlerimize, milletimize baş sağlığı diliyorum." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Türkiye'nin son yıllarda yaşadığı hadiselerin amacı artık hiçbir şüpheye yer bırakmayacak şekilde ortaya çıkmıştır. Milletimizi parçalamak ve ülkemizi bölmek isteyenlere karşı, adeta yeni bir istiklal savaşı veriyoruz. Bu savaşın cepheleri çok geniştir. Terör örgütlerinden ekonomiye kadar her araç bu savaşta kullanılmaktadır. Ama elhamdülillah, şu anda bizim durumumuz farklı. Artık kendi imkanlarımızla, silahlarımızla artık Kandil'de varız, artık Gabar'da varız, artık Tendürek'te varız, artık Bestler-Dereler'de varız; varız da varız, her yerde varız."

Bu grup toplantısında özellikle ana kademe, kadın kolları ve gençlik kollarının bir başka heyecanı yaşadığını ifade eden Erdoğan, "Anlıyorum ki bu kongrelerle birlikte, Allah'ın izniyle 2019'a çok farklı gireceğiz." dedi.

- "Temenni ederim ana muhalefet de buna katılır"

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin hazırlıklarının bu yıl büyük ölçüde tamamlamak zorunda olunduğuna dikkati çeken Erdoğan, şöyle devam etti:

"Mevzuat, uyum çalışmaları çok çok önemli. İnşallah bunları da özellikle MHP ile el ele vererek, dayanışma içerisinde... Temenni ederim ki ana muhalefet de buna katılır ve böylece bu süreci hızlandırmamız gerekiyor. Ama asıl olan, yeni yönetim mimarimizin omurgasının nasıl oluşturulacağıdır.

Bu konuda çeşitli kanallardan yürütülen hazırlıkları süratle bir araya getirerek, önümüzdeki bir asrı kucaklayacak bir yönetim modeli oluşturmakta kararlıyız. 2019 yılında önümüzdeki ilk imtihan mahalli seçimlerdir."

Erdoğan, salonda bulunanlara "Mart 2019, buna hazır mısınız? Hazırsınız değil mi? Kasım 2019 Parlamento ve Cumhurbaşkanlığı, hazır mısınız? Fakat kapı kapı dolaşmaya da var mısınız?" sorularını yöneltti. Erdoğan'ın "Durmak yok." sözünü partililer "Yola devam." diye tamamladı.

- "Birlikte yapmamız gereken çok şeyler var"

"Bu seçimler arifesinde, özellikle Sayın Bahçeli'nin yerli ve milli duruşunu vurgulamam lazım." diyen Erdoğan, sözlerini şöyle tamamladı:

"Bu yerli ve milli duruşla birlikte inanıyorum ki ülkemizde bizi bölmek ve ayrıştırmak isteyenler bu hedeflerine ulaşamayacaklar. Çünkü bizler 7 Ağustos ruhunu yaşamakta kararlıyız, yaşamaya devam ediyoruz ve devam edeceğiz. Birileri diyor ki acaba 'şu ne der, bu ne der'. Kusura bakmasınlar, 'şu ne der, bu ne der' değil, 'biz ne deriz', asıl olan budur. Onun için de bizler Sayın Bahçeli ile bir araya geliriz, ülkemizin sorunlarında dertleşiriz, konuşuruz. Uyum yasaları vesairesi konusunda ilgili arkadaşlar onların çalışmasını da yapar, geleceğe beraber inşallah yürürüz. Çünkü birlikte yapmamız gereken çok şeyler var. Milletimizin bize verdiği sorumluluk var. Bunları da yerine getirmek bizim görevimiz.

Sayın Bahçeli'nin dün yaptığı açıklamayı bu bakımdan çok önemli görüyorum. Kendisine, şimdiden beyan ettiği şahsımıza destek kararı için şahsım, partim, milletim adına şükranlarımı sunuyorum. 2019 seçiminin yerli ve milli olanlarla, ipi başka mahfillerin elinde bulunanlar arasında geçeceği açıktır. Yabancı ülkeler başta olmak üzere, FETÖ'den PKK'ya kadar tüm aktörler bu çerçevede pozisyon almaktadır. Bizim yerimiz her zamanki gibi milletimizin yanıdır. Sizlerden, 2018 yılını çok iyi değerlendirmenizi bekliyorum. Yapacağınız çalışmalarda sizlere Allah'tan kolaylıklar diliyorum."

(Bitti)

Haber Ara