Dolar

32,5836

Euro

35,0060

Altın

2.464,69

Bist

9.883,45

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hotar, Muğla'da:

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hotar, Muğla'da:

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-07-10 22:55:58

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hotar, Muğla'da:
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nükhet Hotar, "Bu seçimler AK Partimize ve diğer partilere belli mesajlar verdi. Biz vatandaşın verdiği bu mesajı aldık ama sonra gördük ki 'vatandaşın koalisyon kurun diğer partileri de yönetime katın' diye verdiği mesajı diğer partiler bir fırsata dönüştürmek istiyor. Bu fırsat ortamında da gerek partimize gerek partimizin yöneticilerine yönelik çok farklı hesaplar var" dedi.

Hotar, AK Parti Muğla İl Başkanlığı tarafından Kurşunlu Camisi önünde düzenlenen iftar programında yaptığı konuşmada, seçimden yeni çıktıklarını ancak seçimlerin hemen arkasından tekrar seçim varmış gibi hep çalıştıklarını söyledi.

Bunun hem ülkeye hem bugüne kadar son seçim de dahil AK Parti'ye oy vererek birinci parti yapan seçmenlerine borçları olduğunu kaydeden Hotar, bu doğrultuda gece gündüz demeden çalışmaya devam edeceklerini dile getirdi.

Son seçimlerde AK Parti'nin 12 yıldır uyguladığı ancak diğer partilerin ilk defa vadettiği sosyal yardımların, sosyal uygulamaların farkına vardığını, ve uygulamakta oldukları söylemlerin peşine takıldıklarını belirten Hotar, "Bununla epey bir zaman kaybettik ama bugün ortaya çıkan manzara da gösteriyor ki burada zaten mesele bu sosyal yardımlar ve vaatler değil. Buradaki ana mesele Türkiye'nin geleceği, Türkiye'nin kaderi, AK Parti'nin bölünmesi veya AK Parti'nin oylarının düşürülmesi" diye konuştu.

Bu gerçeğin fark edilmesiyle daha da çok çalışmaya başladıklarını anlatan Hotar, şöyle konuştu:

"Hem bu kadar emek vererek bugüne getirdiğimiz partimizi hem de her zaman bizi bugüne kadar birinci parti çıkarmış olan vatandaşlarımızı, 78 milyonun hepsini kucaklayacak, onlara daha iyi bir Türkiye bırakacak olan adımları atmamız gerek. Bizden beklenen bu. Şu andan itibaren biraz daha fazla çalışarak hemen yarın seçim varmış gibi sandıklarımıza başta sahip çıkma noktasında çalışmamız gerek. Çünkü bu seçimler AK Partimize ve diğer partilere belli mesajlar verdi. Biz vatandaşın verdiği bu mesajı aldık ama sonra gördük ki 'vatandaşın koalisyon kurun diğer partileri de yönetime katın' diye verdiği mesajı diğer partiler bir fırsata dönüştürmek istiyor. Bu fırsat ortamında da gerek partimize gerek partimizin yöneticilerine yönelik çok farklı hesaplar var. Bizim bunların farkında olmamız lazım. Bizim kırmızı çizgimiz yok ama ilkelerimiz var diyoruz. O ilkelerimizden de vazgeçemeyiz."

Karşılıklı adımların atılması noktasında asla vazgeçemeyecekleri konular olduğunu belirten Hotar, "Bu konuları önce kendimiz fark eder kendimiz benimsersek bunları anlatmamız daha da kolay olur. Bu konuların başında hiçbir koalisyonun bugüne kadar hiçbir maddesini oluşturmamış olan hiçbir zaman konuşulmamış olan Cumhurbaşkanlığı makamı var" diye konuştu.

-"Ülkeyi hükümetsiz bırakmamak adına adımlar atacağız"

"Diğer partilerin olmazsa olmazları varsa bizim de var" diyen Hotar, şöyle devam etti:

"Yüzde 52 ile ilk defa halkın seçerek cumhurun başkanı yaptığı kişiyi, yani bizim kurucu Genel Başkanımızı, Cumhurbaşkanımızı tartışma konusu yapmak için birinci madde diye ileri süren partiler var. Bizim değerlerimizi, ilkelerimizi, bugüne kadar getirdiğimiz konuları değiştirme noktasında girişimler var ama bunların hiçbirine taviz vermeden, fakat ülkeyi de hükümetsiz bırakmamak adına biz adımlarımızı atacağız. Sayın Başbakanımız Pazartesiden itibaren görüşmelerini sürdürecek ıma her zaman şunu da bilmeliyiz ki diğer partilerin olmazsa olmazları varsa bizim de var. Bu noktada her zaman için yeni bir seçime gidebiliriz. Biz seçimlerden korkmayız da kaçmayız da her zaman da hazırlıklıyız."

Bugüne kadar AK Parti ile yeni bir gelenek oluştuğuna işaret eden Hotar, "Tüm seçimler zamanında yapıldı. AK Parti'den önceki dönemlere bakın 4 yılını, 5 yılını tamamlayan hiçbir hükümet yok. 6 ay sonra da seçim olmuş, 1,5 yıl sonra da seçim olmuş ama normal süresini tamamlayarak olan hiçbir seçim yok ama AK Parti ile böyle bir gelenek oluştu. Halk bizi ne kadar süre için seçtiyse biz o kadar süre o emaneti taşıdık" dedi.

Bugün gelinen noktada sürenin değişme ihtimali bulunduğunu anlatan Hotar, şöyle devam etti:

"Onun için bizim durmadan, hiç vakit kaybetmeden çalışmalarımızı artırarak devam ettirmemiz lazım. Biz çocuklarımıza daha iyi bir ülke bırakmak zorundayız. Bu kazanımlarımızı kaybetmemek zorundayız. Bunun için bundan sonra da hem partimize hem ülkemize zarar vermek isteyenlere 'dur' diyebilmek adına daha çok çalışmak, sandıklarımıza daha fazla sahip çıkmak zorundayız. Bunlar bizim çocuklarımıza borcumuz. Daha iyi, daha yaşanabilir, daha özgür ve demokratik bir ülke bırakma vebalimiz var. 12 yıldır bunun için adeta iğneyle kuyu kazar gibi çalıştık. Bir çok badire atlattık, birçok tuzaktan kurtulduk, birçok engeli aştık. Bunu hep beraber yaptık. Geldiğimiz şu noktada bu kazanımları geriye götürmeye yönelik ciddi bir cephe oluştuğunu görüyoruz. Buna izin vermemek için ilk yıllardaki o amatör ruhumuza bir kez daha dönmemiz lazım."

AK Parti İl Başkanlığı tarafından düzenlenen iftar programına AK Parti Muğla Milletvekilleri Hasan Özyer, Hasan Kökten ile İl Başkanı İhsan Küreci ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Program, semazen gösterisi, Kuran-ı Kerim tilaveti ve yemek duası ile sona erdi

Haber Ara