Dolar

32,3374

Euro

34,8108

Altın

2.390,60

Bist

10.276,88

Yunanistan'ın yeni reform planını sunması

Yunanistan'ın yeni reform planını sunması

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-07-10 13:59:48

Yunanistan'ın yeni reform planını sunması
Almanya Hükümet Sözcüsü Steffen Seibert, Alman hükümeti adına Yunanistan'ın sunduğu yeni programı içerik olarak değerlendiremeyeceğini belirterek, "Biz üç kredi kurumun Yunanistan tarafından masaya konulan önerileri incelemesini ve değerlendirmesini bekliyoruz" dedi.

Seibert Berlin'deki Federal Basın Merkezi'nde basın mensuplarının Yunanistan'ın Avro Grubu'na sunmuş olduğu yeni programla ilgili sorularını cevapladı.

Yunanistan'ın sunmuş olduğu programın Avro Bölgesi'nin kurtarma fonu olan Avrupa İstikrar Mekanizması (ESM) çerçevesinde yerine getirilmesi gereken yükümlülüklere uyması gerektiğine işaret eden Seibert, "Yunanistan'ın sunmuş olduğu teklif, üç kredi kurumu tarafından değerlendirilecek ve yarın maliye bakanları bu çerçevede konuya eğilecekler" diye konuştu.

Alman hükümeti adına programı içerik olarak değerlendiremeyeceğini de belirten Seibert, "Biz üç kredi kurumunun Yunanistan tarafından masaya konulan önerileri incelemesini ve değerlendirmesini bekliyoruz" dedi.

Salı günü Avro Grubu toplantısından sonra Başbakan Angela Merkel'in Yunanistan'daki krizin çözümüyle ilgili söylediklerini hatırlatan Seibert, şunları söyledi:

"Süresinin dolmasından dolayı Yunanistan için öngörülmüş ikinci bir program artık bulunmuyor. Bizim muhtevası ve talepleri Haziran sonuna kadar görüşülmüş (ikinci) programdan daha uzun yıllara yayılmış ve yeni bir programa ihtiyacımız var. Şimdiki program daha uzun yıllara yayılmış, 2018 yılına kadar belirlenmiş bir reform yoluna yayılmış olacak. Ülkedeki reform yolu devamlı bir istikrar göstermeli. Eğer Yunan hükümeti ciddi ve güvenilir bir şekilde bu uzun reform yolunda önemli köşe taşlarını tanımlarsa, öncelikli tedbirleri belirtirse Alman hükümeti Federal Meclise gidebilir ve yeni programın uygulanması için vekalet isteyebilir."

Haber Ara