Dolar

32,3374

Euro

34,8108

Altın

2.390,60

Bist

10.276,88

Yunanistan için yeni kurtarma paketi

Yunanistan için yeni kurtarma paketi

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-07-13 20:03:05

Yunanistan için yeni kurtarma paketi
ABD Hazine Bakanı Jack Lew, Yunanistan ve kreditörlerinin anlaşmaya varmasının önemli bir adım olduğunu belirterek, "Anlaşma, taraflar arasındaki güvenin tamir edilmesi için bir temel ve Yunanistan'ın Eurozone içinde ilerlemesi için gerekli şartları oluşturuyor. Bu, Yunanistan, Avrupa ve küresel ekonominin yararına" dedi.

Lew, yaptığı yazılı açıklamada, taraflar arasında sağlanan anlaşmanın Yunanistan, Avrupa ve küresel ekonominin yararına olduğunu ifade etti.

Anlaşmanın, Yunanistan'ın ciddi mali ve yapısal reformlara, kreditörlerin ise ülkenin yeniden sürdürülebilir borçlanma seviyesine ulaşması için gerekli finansal desteğe yönelik kararlılığını yansıttığını dile getiren Lew, "Bugün, Yunanistan ve kreditörleri arasında sağlanan anlaşma ileriye doğru önemli bir adım. Anlaşma, taraflar arasındaki güvenin tamir edilmesi için bir temel ve Yunanistan'ın Eurozone içinde ilerlemesi için gerekli şartları oluşturuyor. Bu, Yunanistan, Avrupa ve küresel ekonominin yararına" değerlendirmesini yaptı.

Lew, ayrıca verilen taahhütlerin hem Yunanistan hem de kreditörlerin zor adımlar atmasını gerektirdiğini kaydederken, ABD'nin bu önemli dönemde tüm taraflarla temas halinde kalmaya devam edeceğini sözlerine ekledi.

Haber Ara