Dolar

32,3778

Euro

34,7633

Altın

2.429,09

Bist

9.947,16

Yunanistan'daki referandumun ardından

Yunanistan'daki referandumun ardından

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-07-06 21:17:43

Yunanistan'daki referandumun ardından
Letonya Dışişleri Bakanı Edgars Rinkevics, Yunanistan'da kreditörlerin şartlarının oylandığı referandumun sonucu ile ilgili, "Avrupa'nın herhangi bir ülkesi, Yunanistan'ın 10 sene önce yaptığı hataların bedelini ödemek istemiyor. Ayrıca yaşanan durum bir domino etkisi ile diğer ülkeleri etkileyebilir" dedi.

Rinkevics, LTV kanalına yaptığı açıklamada referandumdan çıkan "Hayır" sonucunu, ülkenin Avro bölgesinden çekilmesi yönünde atılan bir adım olarak nitelendirdi.

Rinkevics, "Bir uzlaşma yolu aranmalıdır. Kimse Yunanların Avro bölgesinden gitmesini istemiyor ancak referandumun sonucu başka türlü yorumlanamaz" ifadelerini kullandı.

Yunan halkının iradesine saygı duyduğunu vurgulayan Edgars Rinkevics, "Avrupalıların arzularına da saygı duymak gerekir. Avrupa'nın herhangi bir ülkesi, Yunanistan'ın 10 sene önce yaptığı hataların bedelini ödemek istemiyor. Ayrıca yaşanan durum bir domino etkisi ile diğer ülkeleri etkileyebilir" diye konuştu.

- "Hayır sonucu, ülkenin krizden çıkma olasılığını iyice azalttı"

Estonya Başbakanı Taavi Roivas da Postimees gazetesine yaptığı açıklamada, Yunanistan'da kreditörlerin şartlarının oylandığı referandumdan çıkan "Hayır" sonucunun, ülkenin krizden çıkma olasılığını iyice azalttığını belirtti.

Roivas, "Yunanistan'da reformlar hala kaçınılmazdır ve uluslararası yardım teklifinin reddedilmesi, durumu daha kritik hale getirecek. Artık Yunanistan için en kötü seçenek kalmıştır" dedi.

Yunan hükümetinin yaşanan durumu anlayarak önümüzdeki saatlerde azimli bir karar vereceğini umut ettiğini kaydeden Roivas, "Yunanistan'ın ekonomik ve mali geleceği hakkında güvenin azalmasına finansal piyasalar tepki gösteriyor" diye konuştu.

Litvanya Başbakanı Algirdas Butkevicius da gazetecilere yaptığı açıklamada, referandumun sonucunun Baltık ülkelerinin ekonomisini etkiyeceğini dile getirdi.

Haber Ara