Dolar

32,3374

Euro

34,8108

Altın

2.390,60

Bist

10.276,88

Yunanistan'daki mali kriz

Yunanistan'daki mali kriz

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-06-30 12:18:44

Yunanistan'daki mali kriz
" İtalya Başbakanı Matteo Renzi, ülkesinin temerrüde düşme riskiyle karşı karşıya olan Yunanistan'ın durumundan etkilenmeyeceğini belirtti.

İtalya'nın önde gelen ekonomi gazetesi Il Sole 24 Ore'ye bir demeç veren Başbakan Renzi, Uluslararası Para Fonu'na (IMF) yapması gereken ve vadesi bugün dolan 1,6 milyar avroluk ödemeyi gerçekleştirilemeyip temerrüde düşme tehlikesi yaşayan Yunanistan ile kendi ülkesinin durumunu değerlendirdi.

2011 yılında Avrupa'da başgösteren mali krizden Yunanistan ile birlikte en çok etkilenen ve bir dönem AB fonlarından yardım alması gündeme gelen İtalya'nın başbakanı, Yunanistan'daki son krizin ülkesini tetikleyip tetiklemeyeceği konusunda; "İtalya, olası bir Yunan iflasının ateş hattının çok dışında. Biz yürekli bir şekilde yapısal reform yoluna başladık. Ekonomimiz ibresini büyümeye çevirmekte, Avrupa Merkez Bankası'nın (ECB) şemsiyesi bizi koruyor" dedi.

Renzi demecinde, "5 Temmuz'daki referandumda 'hayır' kazanırsa, Yunanistan Avro'dan ayrılmak durumunda kalır ve bu her şeyden önce Yunanlar için bir dram olabilir ama bu hususta karar verecek onlar" diye konuştu.

İtalya Başbakanı, Avrupalı liderlerin, Atina'ya karışmadan çıkacak karara saygı duymaları gerektiğini belirterek, "Onlar ayrılmak mı istiyor. Buna onlar karar verecek. Demokrasi, Atina'da bulunmuş bir kelime. Brüksel, çıkan karara saygı duymalı" dedi. Renzi, bu noktada Yunanların yapacakları seçimin sonuçlarını net şekilde bilmeleri gerektiğini ifade etti.

Haber Ara