Dolar

32,3808

Euro

34,7109

Altın

2.399,22

Bist

10.067,02

Yunanistan'daki mali kriz

Yunanistan'daki mali kriz

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-06-19 17:18:50

Yunanistan'daki mali kriz
Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, Yunanistan'ın borçlarını geri ödeme planıyla ilgili toplanacak AB zirvesinde uzlaşma çıkması konusunda her türlü çabayı sarf etmeleri gerektiğini söyledi.

Slovakya'nın başkenti Bratislava'da düzenlenen Visegrad Zirvesi'nde konuşan Hollande, önümüzdeki pazartesi günü Avro Bölgesi ülkelerinin hükümet ve devlet başkanlarının zirvesi öncesindeki zamanın Yunanistan ile müzakerelerin yeniden canlandırılması için kullanılmasını istedi.

Hollande, Yunanistan ile görüşmelerin hafta sonu hız kazanması konusunda Visegrad Zirvesi sonrası Almanya Başbakanı Angela Merkel'le görüşeceğini ifade etti.

Dün yapılan Avro Bölgesi toplantısının da başarısızlıkla sonuçlanması sonrasında Yunanistan ile görüşmeler için az zaman kaldığını vurgulayan Hollande, "Önümüzdeki zamanı iyi değerlendirerek pazartesi uzlaşma çıkması konusunda her türlü çabayı sarf etmeliyiz. Görüşmeler Avrupa kuralları üzerine kurulu bir uzlaşıyla sonuçlanmalı" şeklinde konuştu.

Daha önceki toplantılarda ilerleme kaydedilememesine dikkati çeken Hollande, "Bir sonraki Avro Bölgesi toplantısında sadece başarısızlığın tespitini yapmak için bir araya gelmeyi istemiyorum" ifadesini kullandı.

Öte yandan, Avrupa'yı son aylarda artarak etkileyen göçmen akınıyla ilgili de değerlendirmelerde bulunan Hollande, "Biz Avrupalılar olarak, bu toplulukların ağırlanabilmesi konusunda çaba sarf etmeliyiz" dedi.

Göçün ekonomik sebeplerden ve fakirlikten kaynaklandığının altını çizen Hollande, Avrupa'nın göç veren ülkelerle gelir adaletsizliğini azaltma konusunda işbirliğine gitmesi gerektiği uyarısında bulundu.

Haber Ara