Dolar

32,3374

Euro

34,8108

Altın

2.390,60

Bist

10.276,88

Yunanistan'daki mali kriz

Yunanistan'daki mali kriz

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-06-19 16:13:41

Yunanistan'daki mali kriz
Almanya Hükümet Sözcüsü Steffen Seibert, "IMF ve Avrupa ülkeleri birlik halinde gerçekte Yunanistan'dan uygun tedbirleri önermesini ve bu tedbirleri uygulamasını bekliyor" dedi.

Federal Basın Merkezi'nde basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Seibert, AB Konseyi Başkanı Donald Tusk'un 22 Haziran Pazartesi günü Avro Bölgesi ülkelerinin hükümet ve devlet başkanlarının Yunanistan ile görüşmelerde ilerleme kaydedilmesi için acil toplantıya çağırmasının ardından Almanya Başbakanı Angela Merkel'in de toplantıya katılacağı bilgisini verdi.

Alman hükümetinin Pazartesi günü yapılacak toplantıyla ilgili görüşünü de açıklayan Seibert, toplantının Yunanistan'ın AB Komisyonu, IMF ve Avrupa Merkez Bankası ile anlaşmasına imkan sağlaması durumunda anlamlı olacağına işaret etti.

Seibert, Yunanistan'ın Avro Bölgesinde kalması için ellerinden gelen her şeyi yaptıklarını belirterek, "IMF ve Avrupa ülkeleri birlik halinde gerçekte Yunanistan'dan uygun tedbirleri önermesini ve bu tedbirleri uygulamasını bekliyor" dedi.

Avrupa içindeki dayanışmanın herkesin kendi sorumluluğunu yerine getirmesi durumda sağlanabileceğini söyleyen Seibert, şunları kaydetti:

"Avrupa'nın Yunanistan'a yardımı Yunanistan'ın kendi reform çabaları sonucu yapılabilir. Pazartesi günkü konsey eğer bir karar toplantısı olmazsa bir danışma toplantısı olur. Toplantının karar verme temelinde olması hükümet ve devlet başkanlarının Yunanistan ile anlaşmalarıyla mümkün. Bu da Yunanistan'ın üç kurumla anlaşmasına, bu anlaşmanın da üç kurum tarafından onaylanmasına ve bununda Avro bölgesi ülkelerine sunulmasına bağlı. Yunanistan için zamanın daralmış olması hepimiz tarafından anlaşılabilen bir durum."

Öte yandan, Seibert ABD'nin Güney Carolina eyaletinde 21 yaşındaki Dylann Roof adlı silahlı saldırganın, ülkenin en eski kiliselerinden biri olan ve siyahilerin gittiği Emanuel Afrika Metodist Episkopal Kilisesi'ne düzenlediği saldırıda 9 kişiyi öldürmesinin Alman Hükümeti tarafından kınandığını ifade etti.

Seibert, kimsenin dininden, ırkından veya başka bir kriterden dolayı dışlanamayacağını söyledi.

Haber Ara