Dolar

32,2391

Euro

34,8224

Altın

2.423,32

Bist

10.055,98

Yoksullarla Dayanışma Haftası

Yoksullarla Dayanışma Haftası

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-12-12 00:32:33

Yoksullarla Dayanışma Haftası
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nükhet Hotar, "Tarihimiz boyunca dünyanın her yerinde yoksulların, düşkünlerin yardımına koşmuş, iyilik, güzellik ve hayırda yarışmayı düstur edinmiş bir toplumun fertleri olarak yoksulluğu ortadan kaldırmak, hepimizin ortak sorumluluğudur" değerlendirmesinde bulundu.

Hotar, Yoksullarla Dayanışma Haftası dolayısıyla yayımladığı mesajda, yoksulluğun hem gelişmiş hem de az gelişmiş ülkelerin karşı karşıya olduğu sosyal sorunların başında geldiğini bildirdi.

Sosyal harcamalara yüksek pay ayıran gelişmiş ülkelerin bile yoksulluk sorununu tamamen ortadan kaldıramadığına dikkati çeken Hotar, tüm toplumların bu küresel sorunla mücadele etme sorumluluğunda olduğunu kaydetti.

Hotar, Türkiye'de de yoksulluğun üzerinde önemle durulduğuna ve çözüm stratejileri geliştirildiğine işaret etti.

Yoksullukla mücadele için sürdürülebilir ekonomik büyümenin gerekliliğini vurgulayan Hotar, "Uzun vadede yoksullukla mücadele için istikrarlı bir makroekonomik çerçevede sürdürülebilir büyümenin sağlanmasına önem verilmesi gerekir. Ülkemizde sağlanan siyasi istikrardan dolayı dünya ekonomilerini sarsan krizlerden asgari düzeyde etkilenen ekonomimiz, büyümeye ve yoksulluk oranını düşürmeyi devam ettirmektedir" görüşünü paylaştı.

Hotar, hükümetin farklı politika ve stratejiler belirleyerek yoksullukla mücadele programlarını sürdürdüğünü ifade ederek, şunları kaydetti:

"Bu kapsamda Türkiye'de yoksullukla mücadele alanında yürütülen sosyal yardım faaliyetleri farklı kurum ve kuruluşlar tarafından yapılmaktadır. Tarihimiz boyunca dünyanın her yerinde yoksulların, düşkünlerin yardımına koşmuş, iyilik, güzellik ve hayırda yarışmayı düstur edinmiş toplumun fertleri olarak yoksulluğu ortadan kaldırmak, hepimizin ortak sorumluluğudur.

Toplumsal refahın tabana yayılmasıyla birlik ve beraberlik duygularımız da kuvvetlenecektir. Bütün bu duygularla insanlarımızın tamamının refah içinde yaşadığı bir Türkiye ve dünya için 'hep birlikte çalışmaya, üretmeye devam' diyorum."

Haber Ara