Dolar

32,3723

Euro

34,7845

Altın

2.399,26

Bist

10.208,65

Yiğidolardan Avrupa'ya ekonomi seferi

Yiğidolardan Avrupa'ya ekonomi seferi

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-08-12 12:55:02

Yiğidolardan Avrupa'ya ekonomi seferi
Sivaslı Girişimci ve İşadamları Derneği (SİVGİAD), Almanya ve Belçika'yı ziyaret edecek.

SİVGİAD'dan yapılan açıklamaya göre, derneğin 19-24 Ekim tarihleri arasında yapacağı ziyarette Almanya ve Belçika'nın sanayici ve iş adamları dernekleri ve hükümet yetkilileriyle birçok toplantı gerçekleştirilecek.

SİVGİAD Başkanı Murat Açıl, Kıtalararası İşbirliği Ziyaretleri programının tanıtım toplantısında, hedeflerinin Almanya ve Belçika'daki potansiyel yatırım olanaklarını Türkiye'ye çekmek olduğunu söyledi.

Yaklaşık 100 iş adamıyla yapılacak bu gezinin Kıtalararası İşbirliği Ziyaretleri programının ilk adımı olduğunu belirten Açıl, bunun ardından İran'a bir heyetle gideceklerini, sonrasında ise programı diğer kıtaların ve ülkelerin takip edeceğini aktardı.

Hedeflerinin dünyanın ilgisini Türkiye'ye ve Sivas'a çekmek olduğunu dile getiren Açıl, şehre yatırım yapmayı düşünen yabancı iş adamlarının olduğunu bildiklerini ifade etti.

Açıl, hem Türkiye'yi hem de Sivas'ı yüz yüze anlatarak kararsız kalan yatırımcıyı ikna edebilmek ve daha çok yatırımcıyı çekebilmek için bu programı başlattıklarını anlattı.

Türkiye ekonomisinin hızlı gelişmesinin ardından Sivas'ta başlayan hareketliliğin Batılı ülkelerin dikkatini çektiğine işaret eden Açıl, maden ve tarım sektörlerindeki potansiyelin Batılı şirketlerce özel göründüğünü kaydetti.

Bu ziyaretlere sadece Sivaslıların değil aynı zamanda Sivas'a yakın illerden iş adamlarının da katılacağını aktaran Açıl, Almanya seferinde Sanayiciler Birliği, İşverenler Birliği, Ekonomi Konseyi; Belçika seferinde ise Avrupa Parlamentosu, Avrupa Komisyonu ve endüstri birlikleri gibi kurumlarla toplantılar yapılacağını belirtti.

Açıl, "Asıl önemlisi ise Almanya ve Belçika'da yaşayan Türk iş adamlarının Türkiye'ye ilgilileri artıyor. Onlarca, yüzlerce kişiye istihdam sağlayan Türk iş adamları Sivas'a ve diğer illere yatırımı düşünüyor. Tekstil, inşaat, otomotiv yan sanayi ve plastik sektörleriyle ilgili onlarla görüşmeler yapacağız. Milyonlarca avro değerinde yatırım gelecek" ifadelerini kullandı.

Heyet olarak Almanya'daki teşvikler ve yatırım olanaklarıyla ilgili bilgi alacaklarını belirten Açıl, Almanya'da satılık çok sayıda şirketin olduğunu, Türk iş adamlarının da orada yatırım yapabileceğini, heyetteki iş adamlarının şirket satın alma niyetlerinin de olduğunu vurguladı.

Heyete milletvekilleri ve ilçe belediye başkanlarının da katılım göstereceği bilgisini veren Açıl, Almanya ve Belçika gezisi sırasında sempozyum da düzenleneceğini kaydetti.

Haber Ara