Dolar

32,3374

Euro

34,8108

Altın

2.390,60

Bist

10.276,88

Yetim ve öksüz çocukların hayalleri 'Keşke' projesiyle gerçeğe dönüşüyor

Yeşilyurt Belediyesinin sürdürdüğü 'Keşke' projesi kapsamında 5 ile 13 yaş aralığındaki yetim ve öksüz çocukların istekleri, sürpriz ziyaretlerle gerçeğe dönüşüyor.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-03-08 17:49:44

Yetim ve öksüz çocukların hayalleri 'Keşke' projesiyle gerçeğe dönüşüyor
Yeşilyurt Belediyesinin sürdürdüğü "Keşke" projesi kapsamında 5 ile 13 yaş aralığındaki yetim ve öksüz çocukların istekleri, sürpriz ziyaretlerle gerçeğe dönüşüyor.

Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat'ın bizzat takip ettiği proje sayesinde üç yıl içerisinde toplam 486 yetim ve öksüz çocuğun istekleri yerine getirilirken proje kapsamında 2017 yılında da 193 yetim ve öksüz çocuğun, bisiklet, tablet, futbol topu, saat, ütü, kitap seti, ayakkabı, oyuncak ve kıyafet gibi istekleri yerine getirilecek. Son olarak, AK Parti Malatya Milletvekili Mustafa Şahin ile Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, "Keşke" projesi kapsamında Karakavak Mahallesinde ikamet eden üç yetim ve öksüz çocuğu evlerinde ziyaret ederek, hayal ettikleri hediyeleri teslim etti. Polat ve Şahin, dokuz ay önce babalarını trafik kazasında kaybeden üç yetim ve öksüz çocuğa, daha önceden doldurduğu formda yer alan talepleri ulaştırıldı. Duygu dolu anların yaşandığı ziyarette bisiklet, tablet, saat, bebek, kitap seti, ayakkabı ve elbiselerden oluşan hediye paketinin teslim edilmesi sırasında çocuklar büyük sevinç yaşadı. Hayalini kurdukları eşyaları karşılarında görünce büyük bir heyecan yaşayan çocuklar, 'Keşke olsa' dedikleri bütün ihtiyaçlarına bir seferde kavuştu. Çocukların mutluluğu ile kendilerinin de sevindiğini belirten Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, "Çocuklarımızın arzulamış olduğu isteklerini bu projeyle yerine getirmek bizim için en büyük sevinç kaynağıdır. Minik yavrularımız hayallerine kavuşurken, bizlerde farklı duygular ve heyecanlar yaşamaktayız" dedi.

Projesinin her yönüyle farklı ve özel bir uygulama olduğunu sözlerine ekleyen Belediye Başkanı Polat, "Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğümüzün kontrolünde devam edip, muhtarlarımız ve duyarlı vatandaşlarımızın destekleriyle devam eden "Keşke" projemiz kapsamında ilçemizdeki yetim ve öksüz çocuklarımızı ziyaret ederek onlara bir form vermiştik. Verilen bu forma keşke olsa dedikleri isteklerini yazmalarını istedik. Yeşilyurt Belediyesi olarak geride bıraktığımız üç yıl içerisinde 486 çocuğumuzun isteklerini yerine getirdik. 2017 yılı içinde 193 çocuğumuzu ziyaret ederek "Keşke" dedikleri hediyeleri teslim edeceğiz. Bu yılın sonu itibariyle 679 çocuğumuza hediyelerini ulaştırmış olacağız" ifadelerini kullandı.

AK Parti Malatya Milletvekili Mustafa Şahin ise, sosyal sorumluluk projelerine ayrı bir önem verdiğini söylediği Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat'ı tebrik etti. Malatya genelinde sürdürdükleri ziyaretler kapsamında en anlamlısının proje kapsamında yaptıkları ziyaretler olduğunu vurgulayan Şahin, "Malatya'nın en ücra yerleşim alanına kadar gidip vatandaşlarımızın sorunlarını, taleplerini dinliyoruz ve çözüm yollarını devreye koymak adına yoğun bir gayret sarf ediyoruz. Bu ziyaretlerimiz kapsamında en anlamlısı hiç şüphesiz, proje kapsamında çocuklarımızın evlerine yaptığımız ziyaretler oldu. Çocuklarımızın mutluluğu her şeye değer. Yeşilyurt Belediye Başkanımızı ve ekibi sosyal belediyecilik anlamında başarılı işler yapıyorlar, kimsesizlerin yanında olmak, destek olmak farklı bir hizmettir. Başkanımızı ve ekibini bu duyarlı projeden dolayı tebrik ediyorum. Çocuklarımıza bisiklet, tablet, kitap seti ve çeşitli hediyeler verdik. İnşallah onlarda gelecekte vatanına, milletine ve topluma faydalı hizmetlerde bulunurlar. Bizlerde her zaman yanlarında ve destekçileri olacağız" dedi.

Büyük sevinç ve heyecan yaşayan çocukların, Başkan Polat ile Milletvekili Şahin'e nasıl teşekkür edeceklerini şaşırdığı görüldü.

Haber Ara