Dolar

32,3889

Euro

34,7909

Altın

2.400,57

Bist

10.208,65

Yemen müzakereleri 15 Aralık'ta İsviçre'de başlayacak

Yemen müzakereleri 15 Aralık'ta İsviçre'de başlayacak

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-12-07 19:12:40

Yemen müzakereleri 15 Aralık'ta İsviçre'de başlayacak

CENEVRE Birleşmiş Milletler'in (BM) Yemen Özel Temsilcisi İsmail Valed Şeyh Ahmed, Yemen'de krizin tarafları arasındaki müzakerelerin 15 Aralık'ta İsviçre'de başlayacağını söyledi.

BM Cenevre Ofisi'nde düzenlenen basın toplantısında konuşan Ahmed, Yemen'deki krizi sadece siyasi çözümün bitireceğine dikkati çekerek, tarafların müzakerelere katılacaklarını belirtti.

Ahmed, Yemen Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi ve Ensarullah Hareketi'nin (Husiler) görüşmelere 12 kişilik heyetlerle katılacağını ifade etti.

"Müzakerelerin yapıcı bir atmosferde gerçekleşmesi için 15 Aralık'ta Yemen'de ateşkesin de başlama ihtimali neredeyse kesin" diyen Ahmed, bütün tarafların ateşkes teklifine olumlu cevap verdiğini kaydetti.

Uzun süredir siyasi istikrarsızlığın yaşandığı Yemen'de, Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçleri mart ayında, yönetime bağlı birliklerle çatışan Husilerin ilerleyişini durdurmak için operasyon başlatmıştı. Yemen'de Husiler ile yönetim yanlısı gruplar arasındaki çatışmalar çeşitli kentlerde devam ediyor.

Haber Ara