Dolar

32,2720

Euro

34,6794

Altın

2.404,86

Bist

10.336,50

Yemen'deki olaylar

Yemen'deki olaylar

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-11-12 18:05:06

Yemen'deki olaylar
Yemen'in güneyindeki Dali vilayetinde Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi'yi destekleyen Halk Direniş Güçleri (HDG) ile Şii Ensarullah Hareketi (Husiler) arasında çıkan çatışmada 14 Husi militanının öldüğü bildirildi.

HDG kaynaklarından alınan bilgiye göre, Dali vilayetinin kuzeyindeki Meris bölgesinde HDG mesupları ile Husiler arasında çıkan çatışmada, 14 Husi militanının hayatını kaybettiği, çok sayıda kişinin yaralandığı kaydedildi. Ayrıca çatışmada 10 Husi militanının alıkonulduğu ifade edildi.

- Kabile güçleri ile Husiler arasında çatışma

Öte yandan Yemen'in kuzeyindeki El-Cevf vilayetine bağlı Habb vaş-Şaaf ilçesinde kabile güçleri ile Husiler arasında çıkan çatışmada 1'i kabile mensubu 5 kişinin hayatını kaybettiği aktarıldı.

Yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre, Husilerin Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçlerinden mühimmat desteği aldıkları gerekçesiyle bazı kabile mensuplarını alıkoyması üzerine iki taraf arasında çatışma çıktı. Çatışmada "Al Sebtan" kabilesi mensubundan bir kişi, Husilerden de 4 militanının öldüğü ve iki tarafta da yaralananların olduğu kaydedildi.

Yemen'in çeşitli kentlerinde Husiler ile yönetim yanlısı gruplar arasındaki çatışmalar devam ediyor.

Haber Ara