Dolar

32,2020

Euro

35,0069

Altın

2.504,53

Bist

10.643,58

Silvan'daki terör operasyonları

Silvan'daki terör operasyonları

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-11-12 18:05:19

Silvan'daki terör operasyonları
Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde, terör örgütü PKK'nın talimatıyla uygulanmak istenen sözde "öz yönetim" ilanının ardından yollara hendek kazıp, patlayıcı yerleştiren teröristlere yönelik güvenlik güçlerince gerçekleştirilen operasyonlar sürüyor.

Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerindeki DBP'li belediyeler ile HDP ve DBP teşkilatları tarafından uygulanmak istenen sözde "öz yönetim" oyunu, Silvan'da da 15 Ağustos'ta uygulanmak istendi.

Aralarında Belediye Başkanı Yüksel Bodakçi ile bazı DBP'li yöneticilerin bulunduğu bir grup yaptıkları basın açıklamasıyla sözde "öz yönetim" ilan etti. Bu açıklamanın ardından 23 Ağustos'ta gözaltına alınan Silvan Belediye Başkanı Yüksel Bodakçı tutuklandı.

Bunu fırsat bilen terör örgütü mensupları ilçede terör eylemlerini yoğunlaştırdı. Özellikle Mescit, Tekel ve Konak mahallelerinde PKK'lı teröristlerce ilk etapta 5 metre eninde 5 metre derinliğinde en azı 12 kilogram olan patlayıcıyla tuzaklanmış 13 hendek kazıldı.

- Kapsamlı operasyonlar

Halk üzerinde baskı kurarak şiddet eylemlerini her geçen gün artıran teröristlerin kazdıkları hendek ve kurdukları barikat sayısı da zamanla arttı.

Ağustos ayından bu yana ilçenin teröristlerden temizlenmesi, ilçedeki barikatların kaldırılması, hendeklerin kapatılması için çeşitli tarihlerde uygulanan sokağa çıkma yasaklarının ardından vatandaşları mağdur eden terör örgütü mensuplarına yönelik çok sayıda operasyon düzenlendi.

İlçede geçen hafta ilan edilen sokağa çıkma yasağı ile jandarma ve polis tarafından operasyon başlatıldı. İlçenin çevresinde mevzilenen jandarma ekiplerince önlem alınırken, dün itibarıyla operasyona askerler de katıldı.

- Teröristler sivillere de saldırdı

Çok sayıda patlayıcı ile tuzaklanmış hendek, barikat ve çok sayıda teröristin bulunduğu ilçede gerçekleştirilen operasyonlarda teröristlerce uzun namlulu silahlar ve roketatarlarla düzenlenen saldırılarda 2 polis memuru, biri teğmen 3 asker şehit oldu, 5 güvenlik görevlisi yaralandı.

Teröristlerin vatandaşların yaşamını hiçe sayan saldırılarında kahvehanede oturan 1 kişi hayatını kaybetti, 3 kişi yaralandı, güvenlik güçlerine yapılan saldırı sırasında da şarapnel parçalarının isabet ettiği 2'si çocuk 3 kişi yaralandı.

- Sözde "Silvan sorumlusu" ölü ele geçirildi

Jandarma ve emniyet güçlerince gerçekleştirilen dün gerçekleştirilen operasyonda terör örgütü PKK'nın gençlik yapılanması YDG-H'nin sözde Silvan sorumlusu "Soro" kod adlı Süleyman Güleç ölü ele geçirildi. Ayrıca operasyonlarda 10'u aşkın terörist etkisiz hale getirildi.

İlçede hala patlayıcıyla tuzaklanan 15 hendek ile 500'e yakın roketatar mermisinin bulunduğu, yaklaşık 50 teröristin söz konusu 3 mahallede mevzilendiği belirtildi.

Sadece dün yapılan operasyonda güvenlik güçlerine teröristlerce 50 roketatarlı saldırıda bulunulduğu öğrenildi.

- İlçeden çok sayıda aile göç etti

Hendek ve barikatların bulunduğu mahallelerde teröristlerin saldırılarından ve sivillere baskılarından rahatsızlık duyan çok sayıda vatandaş, evini terk etmek zorunda kaldı.

Bazı aileler, yanlarına aldıkları bazı eşyalarla ilçede daha güvenli mahallelerde yaşayan yakınlarının yanına yerleşmeyi tercih ederken, bazıları ise ilçe dışına göç etti.

Vatandaşların can güvenliğinin sağlanmasına yönelik ilçenin teröristlerden temizlenmesi, yaşamı kesintiye uğratan barikat ve hendeklerin kaldırılması için güvenlik güçlerince düzenlenen operasyonlarda sivillerin zarar görmemesi için ilan edilen sokağa çıkma yasağı sürüyor.

Güvenlik güçlerince vatandaşların zarar görmemesi için azami özen gösterilirken, Silvan Kaymakamlığınca sokağa çıkma yasağı uygulanan mahallelerde vatandaşlara ekmek dağıtılıyor, gıda yardımında bulunuluyor.

Kaymakamlık tarafından ayrıca ilçeden göç eden vatandaşlara yardımcı olabilmek için Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı aracılığıyla çalışma başlatıldı.

Haber Ara