Dolar

32,4375

Euro

34,7411

Altın

2.439,70

Bist

9.915,62

Yemen'deki olaylar

Yemen'deki olaylar

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-09-28 23:26:25

Yemen'deki olaylar
Yemen ordusu ve Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi'ye destek veren Halk Direniş Güçleri'nin (HDG), Ma'rib kentindeki tarihi Ma'rib Barajında tamamen kontrolü sağladığı bildirildi.

Yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre, Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçlerinin havadan destek verdiği yönetim yanlısı kuvvetler, Şii Ensarullah Hareketi (Husiler) ile devrik cumhurbaşkanı Ali Abdullah Salih yanlılarına karşı saldırı düzenleyerek, tarihi Ma'rib Barajında kontrolü ele geçirdi.

Ma'rib Barajı çevresinde Husilere ait mevzilere düzenlenen bu saldırılarda onlarca militanın ölü olarak ele geçirildiği, askeri mühimmatlarına da el konulduğu aktarıldı.

Öte yandan Ma'rib Valisi Sultan el-Arade'nin de koalisyon güçleri komutanı Müslim er-Raşidi el-Kesiri ile Ma'rib Barajında konuşlanan koalisyon güçleri destekli ordu ve yönetim yanlısı HDG'yi ziyaret ettiği belirtildi.

HDG'nin bugün Ma'rib vilayetinin batısındaki El-Masariye Tepesi ve etrafının da kontrolünü ele geçirdiği bildirilmişti.

Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon, uzun süre siyasi istikrarsızlığın yaşandığı Yemen'de, mart ayından bu yana yönetime bağlı birliklerle çatışan Husilerin ilerleyişini durdurmak için bu ülkede hava operasyonları düzenliyor. Söz konusu operasyonun ardından Husilerin genelde sınır bölgesinde düzenlediği saldırılarda, bugüne kadar, 50'den fazla Suudi Arabistan vatandaşı hayatını kaybetti.

Haber Ara