Dolar

32,3736

Euro

34,7899

Altın

2.398,93

Bist

10.208,65

Yemen'deki olaylar

Husiler, İbb vilayetinde, Uluslararası Tıp Derneğinde görevli 7 kişiyi kaçırdı

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-04-02 23:26:17

Yemen'deki olaylar
Yemen'in İbb kentinde, sağlık hizmeti veren Uluslararası Tıp Derneği çalışanı 7 kişinin Husiler tarafından kaçırıldığı bildirildi.

Yemen haber ajansı SABA'nın haberine göre, Yerel Yönetimler Bakanı Abdurrakıb Feth yaptığı açıklamada, Husiler ve devrik Cumhurbaşkanı Ali Abdullah Salih yanlılarının, kontrolleri altındaki İbb vilayetinde sağlık hizmeti veren Kaliforniya merkezli Uluslararası Tıp Derneği'nin 7 çalışanını kaçırdığını ifade etti.

Kaçırılanların kimliklerine ve olayın tarihine ilişkin bilgi vermeyen Feth, "Bu olayı kınıyoruz. Birleşmiş Milletler kurumlarının, milislerin (Husiler ve Salih yanlıları) yaptıklarına karşı sessiz kalması insani değer ve yasalara aykırıdır. Darbeci milislerin, tepkisizlikten aldıkları cesaretle insani ve hayır kuruluşlarına karşı işledikleri ihlalleri artırmasının yanı sıra insani yardım çalışmalarını da engelliyor." diye konuştu.

İki yılı aşkın süredir devam eden çatışmalar nedeniyle gıda ve sağlık alanlarında büyük sıkıntılar yaşanan Yemen'de başta kolera olmak üzere kızamık, çiçek gibi hastalıklar kol geziyor. Uluslararası örgütler, her fırsatta çocuk felcinin ülkede etkili olmasından duydukları endişeyi dile getiriyor. Dünya Sağlık Örgütü, ülke genelinde kolera nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısının 103'e, şüpheli vakaların ise 21 bin 790'a ulaştığını kaydediyor.

Haber Ara