Dolar

32,2984

Euro

34,7045

Altın

2.407,77

Bist

10.045,74

Yemen'deki olaylar

Yemen'deki olaylar

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-09-15 23:53:40

Yemen'deki olaylar
Yemen sınırında Suudi Arabistan askerleri ile Husiler ve devrik lider Ali Abdullah Salih yanlıları arasında çıkan çatışmalarda en az 20 militanın öldüğü bildirildi.

El-Arabiya televizyonunda yer alan habere göre, Suudi Arabistan askerleri, Husiler ve Salih yanlılarının ülkenin güneyindeki Cazan bölgesine dağlardan sızma girişimini engelledi.

Sızma girişimi esnasında Suudi Arabistan askerleri ile militanlar arasında çıkan çatışmada 20'den fazla militan öldürülürken, uluslararası koalisyona bağlı savaş uçakları da militanlara ait askeri araçları bombaladı.

Sosyal paylaşım sitesi Twitter'deki askeri hesaplarda paylaşılan bilgilerde de Cazan'daki Duhhan Dağı'nda daha önce görülmemiş çatışmaların yaşandığı ve iki tarafın birbirine el bombaları attığı ifade edildi.

Husilere ait El-Mesire televizyon kanalında yer alan haberde ise Husilerin Duhhan Dağı'ndaki Suudi Arabistan taburuna saldırı düzenlediği, saldırıda bir Suudi Arabistanlı subay ile bir zırhlı aracın takımının öldüğü iddia edildi.

Husilerin Duhhan Dağı'nı topçu ateşiyle vurduğu ileri sürülen haberde, koalisyona bağlı uçakların 9 saldırı düzenlediği ifade edildi.

Haber Ara