Dolar

32,4455

Euro

34,7891

Altın

2.427,42

Bist

10.082,77

Yemen'deki olaylar

Yemen'deki olaylar

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-08-30 11:34:42

Yemen'deki olaylar
Birleşmiş Milletler (BM) Yemen İnsani Yardım Koordinatörü Jamie McGoldrick, Yemen'de ve özellikle de Suudi Arabistan sınırındaki bölgelerde sivillere yönelik artan saldırılardan endişe ettiklerini belirtti.

McGoldrick yaptığı yazılı açıklamada, "Yemen ve Suudi Arabistan sınır hattındaki saldırılarda alt yapı zarar gördü. Örneğin her iki ülkenin sınır bölgesindeki (Suudi Arabistan'ın Necran ve Yemen'in Sada ile Amran kentlerindeki ) enerji santralleri hedef alındı. Suudi Arabistan basınında yayımlanan haber ve raporlarda, Yemen'den ülkeye yapılan saldırılarda çok sayıda sivil yaralandı." ifadeleri kullanıldı.

Yemen'deki çatışma ortamının verdiği güven zafiyetinin yanı sıra başkentte yer alan Sana Havalimanı'nın uçuşlara kapalı olmasının, yurt dışında tedavi ihtiyacı olan hastalar için tehlikeli olduğu vurgulanan açıklamada, "Yemen milli hava yolu şirketinin verilerine göre, yurt dışına seyahat etmek için binlerce kişi beklerken, havalimanı'nın kapalı olmasından dolayı Sana'ya dönemeyen çok sayıda Yemenlinin bulundukları ülkelerde aldıkları vize süresi bitmiş ve ciddi sorunlarla karşılaşmış durumdalar." denildi.

Sana Havalimanı'nın "acilen açılması" sivillerin yaşadığı çilelerin bir nebze olsun hafifletilmesi için ilgili makamlara çağrıda bulunan McGoldrick, Yemen'de çatışan taraflara da sivillerin ve alt yapının korunması için çağrı yaptı. McGoldrick, Yemen halkının hak ettiği güven ve barışın ancak siyasi çözümle gerçekleşeceğini kaydetti.

Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçleri, Sana Uluslararası Havalimanı'nı, 9 Ağustos'tan bu yana BM'ye ait yardım taşıyan uçakların dışındaki uçuşlara kapalı tutuyor.

Kuveyt'te BM ara buluculuğunda yapılan Yemen barış müzakerelerinin 6 Ağustos'ta askıya alınmasından bu yana taraflar arasındaki çatışmaların şiddetlendiği ifade ediliyor.

Haber Ara