Dolar

32,2763

Euro

34,8082

Altın

2.412,77

Bist

10.275,47

Yemen'deki olaylar

Yemen'deki olaylar

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-07-09 06:43:40

Yemen'deki olaylar
Yemen'in Taiz kentlerinde Şii Ensarullah Hareketi'nin (Husiler) sivil yerleşim yerlerine tank ve havan toplarıyla düzenlediği saldırılarda, 3 kişinin hayatını kaybettiği, 17 kişinin yaralandığı bildirildi.

Görgü tanıklarından edinilen bilgiye göre, devrik lider Ali Abdullah Salih yanlıları ve Husiler, Taiz kentinin Er-Ravda, Kellabe, Usayfira ve El-Cumhuri mahallelerine tank ve havan toplarıyla saldırı düzenledi. Saldırılarda, 3 kişi hayatını kaybetti, 17 kişi yaralandı ve bir ev de yandı.

Öte yandan, Husilerin Suudi Arabistan'a ait askeri noktalara 54 füze ve roket saldırısı düzenlediği ileri sürüldü.

Husilerin kontrolündeki Yemen resmi Haber ajansı SABA'nın haberine göre, ismini vermek istemeyen bir Husi yetkili, Husiler ve onları destekleyen halk komitelerinin, Suudi Arabistan'ın Yemen sınırında bulunan Cizan ilindeki El-Ataye ve Et-Tal'a askeri noktalarına 16 füze saldırısı düzenlediğini iddia etti.

Husilerin Cizan'daki Kuvva, el-Aya, Ed-Dud, El-Havbe ve El-Ma'tan askeri noktalarına da 38 füze ve havan topuyla saldırı düzenlediklerini ifade eden yetkili, hedef alınan noktalardan alevlerin yükseldiğini aktardı.

Suudi Arabistan tarafından konuyla ilgili herhangi bir açıklama yapılmadı.

Devrimin ardından siyasi istikrarın sağlanamadığı Yemen'de yönetime bağlı birliklerle çatışan Husilerin ilerleyişini durdurmak için Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon mart ayında, söz konusu gruba yönelik operasyon başlatmıştı. Husiler ile yönetim yanlısı gruplar arasındaki çatışmalar çeşitli kentlerde sürüyor.

Haber Ara