Dolar

32,2020

Euro

35,0069

Altın

2.504,53

Bist

10.643,58

Yemen'deki olaylar

Yemen'deki olaylar

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-06-12 20:29:30

Yemen'deki olaylar
Yemen'in İbb kentinde Husilerin, 120 kişiyi serbest bıraktığı bildirildi.

Emniyet kaynaklarından alınan bilgiye göre, Husiler, geçen aylarda Sana, Taiz, İbb ve Dali kentleri arasında yolculuk yaparken alıkoyduğu ve çoğunluğu sivillerden oluşan 120 kişiyi serbest bıraktı. Kaynaklar, bu kişilerin hiçbir şekilde savaşa katılmadığını, sadece Taizli olmaları hasebiyle alıkonulduklarını kaydetti.

Husilere ait El-Mesire Televizyonu ise "Suudi Arabistan ve Amerikan güçleriyle işbirliği yapmaları" gerekçesiyle daha önce alıkonulan 130 kişinin serbest bırakıldığını duyurdu.

Televizyonun açıklamasında alıkonulan bu kişilerin, Husilerin lideri Abdulmelik el-Husi'nin talimatı ve kabilelerin gençleri savaşmaya zorlamama konusunda garanti vermesinin ardından serbest bırakıldığı ifade edildi.

Yemen'de çatışan taraflar, BM'nin çağrısı üzerine iyi niyet göstergesi olarak 11 Nisan'da ateşkesi yürürlüğe sokmuş, 21 Nisan'da da Kuveyt'te barış müzakerelerine başlamıştı. Kuveyt'te devam eden Yemen müzakarelerinde, tarafların ramazan başlamadan önce esir ve tutukluların yarısının serbest bırakılması konusunda varılan anlaşma ise hayata geçirilemedi. Müzakerelerde şu ana kadar elde edilen tek başarı, güvenlik, siyaset ve insani alanlarda üç komitenin kurulması oldu.


Haber Ara