Dolar

32,4375

Euro

34,7411

Altın

2.439,70

Bist

9.915,62

Yemen'deki olaylar

Yemen'deki olaylar

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-12-09 22:53:56

Yemen'deki olaylar
Yemen'de, Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi yanlısı Halk Direnişi Güçleri'nin (HDG) Ensarullah Hareketi (Husiler) ile devrik lider Ali Abdullah Salih yanlısı güçlerine karşı düzenlediği saldırıda, 38 militanının öldürüldüğü bildirildi.

Yerel kaynaklarından alınan bilgiye göre, HDG'nin El-Beyda iline bağlı Ez-Zahir ilçesindeki Dahve bölgesinde bulunan Husi ve Salih yanlısı güçlerine düzenlediği saldırıda 13 kişi, ülkenin kuzeyindeki Cevf vilayetinin çeşitli bölgelerinde de 25 Husinin öldüğü belirtildi.

Orduya bağlı En-Nasr Tugayı Başkan Yardımcısı El-Başa el-Atiyye, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ordu ile HDG'nin, ülkenin kuzeyindeki Cevf ilinde Husilerin kontrolündeki Lebnat karargahının büyük bir kısmını ele geçirdiğini belirtti.

Atiyye, halen devam eden çatışmalarda her iki taraftan da ölü ve yaralıların olduğunu ifade ederken ölü ve yaralı sayılarına ilişkin bilgi vermedi.

Yemen'in çeşitli kentleri, Husiler ile onlara destek veren güçler ve yönetim yanlısı birlikler arasında çatışmalara sahne oluyor. Uzun süredir siyasi istikrarsızlığın yaşandığı ülkede, Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçleri, mart ayında, Husilerin ilerleyişini durdurmak için operasyon başlatmıştı.

Haber Ara