Dolar

32,2020

Euro

35,0069

Altın

2.504,53

Bist

10.643,58

Yemen Başbakanı Bahhah, Marib'de

Yemen Başbakanı Bahhah, Marib'de

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-11-22 20:03:18

Yemen Başbakanı Bahhah, Marib'de
Yemen Başbakanı Halid Bahhah, hükümetin barıştan yana olduğunu ancak Ensarullah Hareketi'nin (Husiler) ülkeyi savaşa sürüklediğini söyledi.

Bahhah, Birleşik Arap Emirlikleri'ne (BAE) düzenlediği ziyaret sonrasında büyük kısmı geçen ay kurtarılan Yemen'in Marib kentine geldi. Burada gazetecilere açıklamada bulunan Bahhah, "Hükümet, savaştan önce barış bayrağını çekti, savaş bayrağını da barış için çekti" dedi.

Hükümetin barıştan yana olduğunu ve savaşı önlemek için heyetler gönderdiğini ancak "darbecilerin" (Husiler ve devrik Cumhurbaşkanı Ali Abdullah Salih) ülkeyi çatışmanın içine sürüklemekte ısrar ettiğini belirten Bahhah, "Dün Aden ve Sokotra Adası'ndaydık, bugün Marib'deyiz. Yarın da başkent Sana'da olacağız" diye konuştu.

Bahhah, ulusal ordu, Halk Direniş Güçleri (HDG) ile Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçlerinin Yemen'in pek çok bölgesinin kurtarılmasında oynadığı öncü rolü övdü.

HDG güçleri ve ulusal ordu, koalisyon güçlerinin desteğiyle 5 Ekim'de Marib'in güney ve batı kesimlerini Husiler'den kurtarmıştı. Batıdaki Sarvah bölgesinin kurtarılması için verilen mücadele ise sürüyor.

Bahhah, perşembe günü BAE'e gerçekleştirdiği ziyaret kapsamında Abu Dabi Emirliği Veliaht Prensi Muhammed Bin Zayid Al Nahyan ile görüşmüştü.

Haber Ara