Dolar

32,3946

Euro

34,5765

Altın

2.384,89

Bist

10.045,74

Yapılacak yardım Ayşe Helen'in hayatını kurtaracak

Sırtındaki yara nedeniyle gelişim geriliği yaşayan ve yürüyemeyen 11 yaşındaki Ayşe Helen Bilir, vasfını yitiren iki böbreğinin yerine yenisinin nakli için gerekli parayı bulursa hayata tutunacak.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-11-09 16:10:15

Yapılacak yardım Ayşe Helen'in hayatını kurtaracak
Sırtındaki yara nedeniyle gelişim geriliği yaşayan ve yürüyemeyen 11 yaşındaki Ayşe Helen Bilir, vasfını yitiren iki böbreğinin yerine yenisinin nakli için gerekli parayı bulursa hayata tutunacak.

Gülseren ve Mıstık Bilir'in üç çocuğundan birisi olan Ayşe Helen Bilir, yaşamak için hayırseverlerden ve yetkililerden yardım bekliyor. Babası inşaat işçisi, annesi ev hanımı olan Ayşe Helen Bilir, doğuştan yürüme zorluğu çekiyor.

Sürünerek yaşamını sürdüren Ayşe Helen Bilir, doğduğunda sırtında ki yara (Meningomyelosel) nedeniyle ameliyat oldu. Yürüyemeyeceği ve akli dengesinin yerinde olmayacağı için daha sonra tekrar ameliyat olan Ayşe Helen'in kafa tasına cihaz takıldı.

Son iki yıldan beri böbreklerinde sorun yaşayan Ayşe Helen'in sağ ve sol böbreklerinin yüzde 35'i çalışırken, son kontrollerinde böbreklerin bu vasfını da yitirdiği doktorlar tarafından belirtildi. Antalya'da böbrek nakli olması gereken Ayşe Helen'e uygun olması halinde ailesi tarafından böbrek verilecek. Ancak paraları olmadığı için Antalya Akdeniz Üniversitesine gidip tetkik yaptıramadı.

Anne Gülseren Bilir, tek isteğinin kızının sağlığına kavuşması olduğunu belirterek, "Kızımın sağ ve sol böbreklerin bittiği söylendi. Ya diyaliz yada böbrek nakli yapılması gerekiyor. Böbrek nakli için Antalya'ya gitmesi gerekiyor. Biz kendimiz böbrek verebiliriz ama bunun tetkiklerini yaptırmamız ve ameliyat olmamız için Antalya ya gitmemiz gerekiyor. Büyüklerimiz bize yardım etsin. Kızım kurtulsun. Biz gülerdir gözümüzün yaşı kurumadı. Çocuğunun sonunu beklemek kadar acı bir şey yok. Bir yerden gelirimiz yok. Yetkililerden bu konuda yardım bekliyoruz" dedi.

Devletin kendilerine evde bakım ücreti verdiğini belirten Gülseren Bilir, son olarak doktora gitmek için SYDV'den 300 TL para aldıklarını aktardı.

Anne Gülseren Bilir, dört yıldan beri eğitimini evde yürüten Ayşe Helen Bilir'in bu yıl ortaokul birinci sınıfa geçtiği ancak öğretmen görevlendirilmediği için eğitimini sürdüremediğini aktardı.

Hayırsever büyüklerinden nakil olmak için yardım beklediğini kaydeden Ayşe Helen Bilir, "Yürümek istiyorum, böbreklerim sağlığına kavuşsun istiyorum. Hayatta en çok yapmayı istediğim koşmak istiyorum. Okula gidemediğim için evde eğitimimi alıyordum ancak bu yıl öğretmende gelmedi. Hem eğitimimi almak hem de sağlığıma kavuşmak istiyorum" dedi.

Haber Ara