Dolar

32,3478

Euro

34,7987

Altın

2.396,85

Bist

10.208,65

Vatan Partisi Genel Başkanı Perinçek:

Vatan Partisi Genel Başkanı Perinçek:

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-09-01 17:09:38

Vatan Partisi Genel Başkanı Perinçek:
Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, "Türkiye, gladyonun ülkesi olamaz. Türkiye, cemaatler ve şeyhler ülkesi olamaz. Türkiye, etnik ve mezhepsel bölünme ülkesi olamaz" değerlendirmesinde bulundu.

Perinçek, yaptığı yazılı açıklamada, demokrasinin yalnızca bir hükümet rejimi olmadığını, toplumsal bir sistem olduğunu belirterek, siyasal rejim olarak demokrasi ve özgürlüklerin ancak ağalara, cemaatlere ve tarikatlara bağımlıktan kurtulmuş yurttaşlarla olacağını ifade etti.

Emperyalist tahakkümün, mazlumlar dünyasında tarikatlara, cemaatlere dayandığını öne süren Perinçek, şöyle devam etti:

"Türkiyemizde aynı olayı 1945'ten bu yana, özellikle 1980'den beri yaşıyoruz. Kemalist devrimin yükseliş döneminde karanlık köşelere saklanan cemaat şeyhleri, devrimin yıkım döneminde sistemin tahtına oturtuldu. ABD emperyalizmi gladyo denen gizli hükümetinde Fethullah Gülen gibilere özel görevler verdi. Küresel bağlantılı şeyhler, polisin, yargının, sermayenin ve toplumun içinde saltanat kurdu. Atıf Efendilerin, Şeyh Saitlerin, Seyyit Rızaların heykelleri dikildi. Toplum cemaat ve tarikatların pençesinde denetim altına alındı."

"Kimi ilericilerin, insan hakları adına cemaat özgürlüğünü savunur hale geldiğini" belirten Perinçek, "Türkiye, gladyonun ülkesi olamaz. Türkiye, cemaatler ve şeyhler ülkesi olamaz. Türkiye, etnik ve mezhepsel bölünme ülkesi olamaz. Türkiye, sıcak para diktasının ülkesi olamaz. Onlara özgürlük varsa, halka özgürlük olmaz. Bugün demokrasi ancak bu dört olmaz üzerine kurulabilir" değerlendirmesinde bulundu.

Haber Ara