Dolar

32,2020

Euro

35,0069

Altın

2.504,53

Bist

10.643,58

Van şehidini gözyaşlarıyla uğurluyor

İstanbul'da düzenlenen hain saldırıda şehit düşen polis memuru Soner İdil, Van'da gözyaşları arasında son yolculuğuna uğurlanıyor.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-12-12 15:10:11

Van şehidini gözyaşlarıyla uğurluyor
İstanbul'da düzenlenen hain saldırıda şehit düşen polis memuru Soner İdil, Van'da gözyaşları arasında son yolculuğuna uğurlanıyor.

Şehit polis memuru Soner İdil için Van Yukarı Nurşin Camii'nde öğle namazını müteakip tören düzenlendi. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Van Valisi İbrahim Taşyapan, Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı Korgeneral Arif Çetin, kamu kurum ve siyasi parti temsilcilerinin yanı sıra binlerce vatandaşın katıldığı törende, şehit Soner İdil'in Türk bayrağına sarılı naaşının cami avlusuna getirildiği sırada ailesi sinir krizleri geçirdi.

Dakikalarca tabutun başından ayrılamayan aile fertleri, gözyaşı döktü. Öğle namazının ardından şehidin cenaze törenine geçildi. Yapılan saygı duruşu ve şehidin özgeçmişinin okunmasının ardından cenaze namazı için saf tutuldu. Van İl Müftüsü Nimetullah Arvas, cenaze namazını kıldırıp şehit için dua ettirdi. Dua sonrası şehit için helallik isteyen Müftü Arvas, Türkiye üzerinde oynanan oyunları artık herkesin fark ettiğini söyledi. Arvas, "Malum olduğu üzere İstanbul'umuzda hepimizi üzüntüye sevk eden bir suikast meydana geldi. Ülkemizin çeşitli yerlerinden orada görevli olan kardeşlerimiz şehadet şerbetini içtiler. Bu şehadetten Van da nasibini aldı. Memleketimiz doğudan batıya, kuzeyden güneye bir şehitlik hükmündedir. Adeta bir şehitliktir. Onun için Anadolu'muz evliya ve şüheda yurdu. Ülkemizin üzerinde oynanan oyunları artık herkes fark etmiştir. Gün geçtikçe nice kınalı kuzuları, aslanları ebediyete uğurluyoruz. Şehidin babasının bir ifadesi hakikaten çok manidardı. 'Biz şehit olmak için aslanlar yetiştiriyoruz' dedi. Bunun için şehit babasını ve ailesini takdir ediyorum. İştiraklerinizden dolayı Allah hepinizden razı olsun" diye konuştu.

Şehit babası Mikdat İdil'in de eşlik ettiği kalabalık tarafından sık sık atılan 'kahrolsun PKK' sloganları arasında şehidin naaşı omuzlara alınarak Akköprü mezarlığına götürüldü.

Haber Ara