Dolar

32,3911

Euro

34,7864

Altın

2.397,28

Bist

10.208,65

Valiler Kararnamesi

Valiler Kararnamesi

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-06-01 11:44:14

Valiler Kararnamesi
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından onaylanarak Resmi Gazete'de yayımlanan Valililer Kararnamesiyle Kayseri Valiliğine atanan Malatya Valisi Süleyman Kamçı, "Malatya'dan, burada edindiğimiz dostlardan kısa bir sürede ayrılmamız bizi üzüyor ama biz nihayetinde devlet memuruyuz. Memleketimizin, ülkemizin her yerinde görev yapmaya hazırız. Lütfettiler Kayseri gibi güzel bir ile uygun gördüler. Biz takdir edenlere şükranlarımızı arz ediyoruz." dedi.

Kamçı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 20 aydır Malatya'da görev yaptığını söyledi.

Malatya'nın 44 olan plakası gibi insanlarının da dört dörtlük olduğunu belirten Kamçı, görev süresince güzel insanlarla tanışıp birlikte iyi işler yaptıklarını ifade etti.

Kentin insanıyla devletine, milletine, bayrağına bağlı güzel bir il olduğunu dile getiren Kamçı, "Malatya sevdiğimiz bir yer. Allah'a şükür bu 2 yıla yakın bir dönem içerisinde herhangi bir olumsuzluk, bizi üzecek herhangi bir hadise olmadı. Tabii Malatya'dan, burada edindiğimiz dostlardan kısa bir sürede ayrılmamız bizi üzüyor ama nihayetinde devlet memuruyuz. Memleketimizin, ülkemizin her yerinde görev yapmaya hazırız. Lütfettiler Kayseri gibi güzel bir ile uygun gördüler. Biz takdir edenlere şükranlarımızı arz ediyoruz." diye konuştu.

Malatya'da rutin devlet hizmetlerini gerçekleştirdiklerini, Kuzey Çevre Yolu'nun ilgili bakanın desteğiyle belli bir aşamaya geldiğini, İnönü Üniversitesi bünyesinde kurulacak Onkoloji Hastanesi için de Kalkınma Bakanlığı'ndan ödenek çıktığını anımsatan Kamçı, sözlerini şöyle tamamladı:

"İnşallah İnönü Üniversitesinin, bölgenin sağlık merkezi olacağından da eminim ben. Karaciğer Nakli Enstitüsü müstakil bir hastane olarak açıldı. Onkoloji Hastanesi yapıldığında, alt yapılar tamamlandığında, Malatya sağlık merkezi anlamında önemli bir yere gelecek. Eğitimde mutat devlet yatırımlarını takip ettik. Şu anda Malatya sınıf başına düşen öğrenci sayısı anlamında Türkiye ortalamasının altında. Geçen yıl ve bu yılki başarımız da iyi durumda. Malatya sakin, iyi bir yer. Kayseri de Büyükşehir ve sanayisi daha gelişmiş bir yer. İnşallah orada da devletin verdiği emirler doğrultusunda, kanunlar çerçevesinde güzel hizmetler yapacağız."

Haber Ara