Dolar

32,2640

Euro

34,8158

Altın

2.410,59

Bist

10.289,64

Uluslararası Mersin Büyükşehir Maratonu'na doğru

Uluslararası Mersin Büyükşehir Maratonu'na doğru

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-09-17 13:52:15

Uluslararası Mersin Büyükşehir Maratonu'na doğru
Mersin'de 20 Eylül'de ilki gerçekleştirilecek Uluslararası Mersin Büyükşehir Maratonu'na 10 ülkeden 925 sporcunun katılacağı bildirildi.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, bir kafedeki tanıtım toplantısında, etkinliği, Türkiye'de gerçekleşen en önemli maratonlardan biri olarak nitelendirdi.

Maratona, Türkiye dahil 10 ülkeden yaklaşık 925 sporcunun katılacağını aktaran Kocamaz, "Seviyorsan Koş" temalı halk koşusuna da çok sayıda vatandaşın başvurduğunu, kayıtların 19 Eylül'e kadar süreceğini kaydetti.

İlk kez gerçekleştirilecek maratonu önemsediklerini vurgulayan Kocamaz, şöyle devam etti:

"Mersin bu tür büyük çaplı etkinliklere şiddetle ihtiyaç duyan bir kent. Biz de bunu göz önünde bulundurarak Mersin'in bu tür etkinliklere ev sahipliği yapması için elimizden geleni yapıyoruz. En büyük amacımız, bu maratonu gelecek yıllarda daha da geliştirerek, dünya çapında bir organizasyona imza atmak. Mersin, bundan sonra Uluslararası Mersin Maratonu'yla da anılacak. Bunu yapabilmek için de öncelikle katılımcı sayısını artırmak gerekiyor. Sporun birleştirici gücü düşünüldüğünde halkımızın da katılabileceği bu organizasyonun tüm Türkiye'den ve yurt dışından gelecek sporcuların katılımıyla büyük bir etkinliğe dönüşeceğine inanıyoruz. Bu tür organizasyonlar kentin turizmine, ekonomisine ve tanıtımına önemli katkılar sağlıyor. Özellikle de kentin sportif anlamda gelişmesini, halkın spora ilgisini artırıyor."

Kocamaz, maraton kapsamında düzenlenecek "Seviyorsan Koş' temalı halk koşusuna katılamayacak vatandaşlara, Mehmetçik Vakfı'na bağışta bulunmaları çağrısı yaptı.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Spor Daire Başkanlığı Gençlik ve Spor Hizmetleri Şube Başkanı Vedat Yüksel de maraton hakkında bilgi verdi.

Toplantıya, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür Vekili Ahmet Tarakçı, Mersin Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Haluk Tunçsu, milli atlet Burcu Yüksel ve Mersin İdmanyurdu Teknik Direktörü Mesut Bakkal da katıldı.

Haber Ara