Dolar

32,1773

Euro

34,9631

Altın

2.426,41

Bist

10.708,53

Uluslararasi Holokost Kurbanlarini Anma Gunu

Uluslararasi Holokost Kurbanlarini Anma Gunu

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-01-28 06:38:15

Uluslararasi Holokost Kurbanlarini Anma Gunu
" ABD Başkanı Barack Obama, "Yahudi aleyhtarlığının dünya genelinde artış gösterdiği gerçeğiyle yüzleşmeliyiz. Bunu inkar edemeyiz. Herhangi bir inanca yönelik saldırı tüm inançlara yapılmış bir saldırıdır" dedi.

Obama, Uluslararası Holokost Kurbanlarını Anma Günü nedeniyle İsrail'in Washington Büyükelçiliğinde düzenlenen etkinlikte bir konuşma yaptı.

Görevdeyken İsrail Büyükelçiliğinde konuşan ilk ABD başkanı olan Obama, kürsüye holokost ile ilgili çekilmiş Oscar ödüllü film Schindler'in Listesi'nin yönetmeni Steven Spielberg tarafından davet edildi.

Obama, antisemitizme dikkati çektiği konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

"Yahudi aleyhtarlığının dünya genelinde artış gösterdiği gerçeğiyle yüzleşmeliyiz. Bunu inkar edemeyiz. Yahudilerin nesiller boyunca aileleriyle yaşadıkları Avrupa'nın büyük şehirlerini artık kendilerini güvende görmedikleri için terk ettiğini gördüğümüzde, Bombay'dan Kansas'taki Overland Park'a kadar, Yahudi merkezlerinin hedef alındığında, üniversite kampüslerinde (Nazilerin sembolü) gamalı haçı ve daha fazlasını gördüğümüzde, bunlara sessiz kalmamalıyız. Herhangi bir inanca yönelik saldırı, tüm inançlara yapılmış bir saldırıdır."

ABD Başkanı Obama, çeşitlilik ve hoşgörüye önem veren tüm ulusların Yahudilerin ve diğer dini azınlıklara üye kişilerin, saldırılara maruz kalmaları karşısında susmaması gerektiğini kaydetti.

Haber Ara