Dolar

32,2247

Euro

34,9384

Altın

2.418,85

Bist

10.676,65

Türkiye Şehitlerini Anıyor

Türkiye Şehitlerini Anıyor etkinliği kapsamında Kıbrıs Barış Harekatı şehitlerinden Piyade Er Alim Soylan ve Birinci Dünya Savaşı şehitlerinden Piyade Er Osman Oğlu Mustafa için tören düzenlendi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-12-30 17:39:00

Türkiye Şehitlerini Anıyor
Türkiye Şehitlerini Anıyor etkinliği kapsamında Kıbrıs Barış Harekatı şehitlerinden Piyade Er Alim Soylan ve Birinci Dünya Savaşı şehitlerinden Piyade Er Osman Oğlu Mustafa için tören düzenlendi.

Genelkurmay Başkanlığı tarafından başlatılan 'Türkiye Şehitlerini Anıyor' etkinliği kapsamında Kıbrıs Barış Harekatı şehitlerinden Piyade Er Alim Soylan ve Birinci Dünya Savaşı şehitlerinden Piyade Er Osman Oğlu Mustafa için tören düzenlendi. Öğretmen Albay Erhan Altınok'un sunumu ile gerçekleştirilen törene Bingöl'deki Cehennem Ormanları bölgesinde mayın patlaması sonucu şehit olan 26 yaşındaki Piyade Uzman Çavuş Kerim Üye ve Fırat Kalkanı Harekatı'nda şehit olan Uzman Çavuş Fatih Olcay'ın aileleri de katıldı. Öğretmen Albay Erhan Altınok, Bingöl'deki Cehennem Ormanları bölgesinde mayın patlaması sonrası şehit olan Piyade Uzman Çavuş Kerim Üye'nin ailesine acı haberin verildiği anı şöyle anlattı:

"Afyon'da bir evin kapısı çalındı. Fatma Üye annemiz açtı kapıyı. Kalabalıktı kapının önü, anladı. Kasım mı Kerim mi diye sordu. Onlar Kerim dediler. Sadece çok özlemiştim yavrumu diyebildi."

Şehit Kerim Üye'nin annesi Fatma Üye'nin, "Hayırlı bir evlat doğurmuşum. Vatan için kaybettiğimden dolayı pişman değilim. Sizleri gördüğüm için duygulandım. 4 ay oldu ve hala çok özlüyorum" sözleri ise salonda duygusal anların yaşanmasına neden oldu. Salonda bulunan bir askerin ellerinden öpmesi üzerine anne Üye, ellerinden öpen askere sarılıp şehit oğlunun özlemini biraz olsun gidermeye çalıştı.

Altınok, Fırat Kalkanı Harekatı'nda şehit olan Uzman Çavuş Fatih Olcay'ın evine acı haberin ulaştırılmasını ise şöyle aktardı:

"19 Aralık 2016. Afyon'da bir evin kapısı çalındı. Evin reisi Ramazan Olcay, titreyen elleriyle uzandı kapıya. Karşısında bir kalabalık vardı. Askerler, siviller, sağlık görevlileri. Onlar onun hemen ağlayacağını, feryat edeceğini düşündüler ama o öyle yapmadı. Önce biraz duraksadı ve sonu gelenlerin konuşmalarını ve bir şey söylemelerine bile fırsat vermeden aynı soruyu sordu. Hangisini? Fatih mi Ferhat mı? Onun da iki oğlu askerdi. Bu acı haber rüyasına girmişti ama hangi oğlunun şehit düştüğünü seçememişti. Gelenler birbirlerine baktılar ve başları öne eğildi. İçlerinden birisi cesaretini topladı ve o mübarek adamın elini öptü. Yutkunarak usulca fısıldadığı kulağına ve Fatih dedi."

Kayseri'deki patlamada şehit olan Mehmetçik de unutulmadı. Altınok, "Dağda, bayırda, ovada, batakta karşısına çıkmaya cesaret edemeyen kalleşler alçakça bir bomba patlatıyorlar ve o anda bir melek beliriyor ve diyor ki delikanlılar çarşı izniniz iptal oldu, cennete gidiyorsunuz" ifadelerini kullandı.

Haber Ara