Dolar

32,5333

Euro

34,9629

Altın

2.435,64

Bist

9.915,62

Türkiye Oryantiring Federasyonu Başkanı Çolakoğlu:

Türkiye Oryantiring Federasyonu Başkanı Çolakoğlu:

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-10-15 10:08:19

Türkiye Oryantiring Federasyonu Başkanı Çolakoğlu:
Türkiye Oryantiring Federasyonu Başkanı Tekin Çolakoğlu, "Türkiye'de oryantiring camiasına liderlik ederek iş birliğini geliştirmek, kurumsal, yenilikçi ve bilimsel bir yaklaşımla Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. yılında, 2023'te oryantiringi ülkemizde en üst seviyeye ulaştırmak istiyoruz" dedi.

Çolakoğlu, Adana Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Abdulkadir Ataşbak'ı ziyaret ederek, federasyonları ve oryantiring sporu hakkında bilgi verdi.

Oryantiringin daha önce Dağcılık ve İzcilik Federasyonlarına bağlı olduğunu, 2007'de ise özerk olduklarını belirten Çolakoğlu, şunları kaydetti:

"2006'da Oryantiring Federasyonu kurulması kararı alınmış olup, 28 Mart 2006'da İzcilik Federasyonu'nundan ayrılan oryantiring, 19 Haziran'da Oryantiring Federasyonu'na bağlanmıştır. 2006'nın son dönemlerinde özerkliğini isteyen federasyon, 2007 Mart'ında birinci genel kurulunu yaparak özerk federasyon olmuştur. Tüm illerde temsilciliğimiz bulunmaktadır. Özellikle Anadolu'da yoğun faaliyetler gerçekleştiriyoruz. 14 bin lisanslı sporcuya sahibiz. Federasyon kurulduğundan bu yana ilk kez oryantiringin okullarda yapılmasını sağladık."

- "2023'te oryantiringi ülkemizde en üst seviyeye ulaştırmak istiyoruz"

Adana'nın hava koşulları ve mekanlarıyla oryantiring için ideal olduğunu anlatan Tekin Çolakoğlu, kentte önemli organizasyonlar düzenleyeceklerini bildirdi.

Federasyonda 3 yıldır başkanlık görevini yürüttüğünü vurgulayan Çolakoğlu, şu ifadeleri kullandı:

"Kısa, orta ve uzun vadeli planlar yaptık. Türkiye genelinde oryantiring haritası olmayan il kalmayacak şekilde hamleler yaparak, iller, kulüpler, okullar, kamu kurum ve kuruluşlarıyla iş birliği içerisinde, oryantiringin ülke genelinde tanınmasını, yaygınlaşmasını ve sevilmesini sağlayarak, uluslararası yarışmalarda rekabet edebilecek düzeyde sporcular ve organizasyonlara ulaşmak hedefindeyiz. Türkiye'de oryantiring camiasına liderlik ederek iş birliğini geliştirmek, kurumsal, yenilikçi ve bilimsel bir yaklaşımla Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. yılında, 2023'te oryantiringi ülkemizde en üst seviyeye ulaştırmak istiyoruz. Türk oryantiringinin uluslararası alanda başarı düzeyini artırarak, güçlü ülkeler arasında yer almasını sağlamak istiyoruz."

Ataşbak da ziyaretten duyduğu memnuniyeti belirtti.

Haber Ara