Dolar

32,3374

Euro

34,8108

Altın

2.390,60

Bist

10.276,88

Türkiye Konut Sektörü 2016'da Büyümeye Devam Edecek

Türkiye Konut Sektörü 2016'da Büyümeye Devam Edecek

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-11-12 16:31:30

Türkiye Konut Sektörü 2016'da Büyümeye Devam Edecek

1 Kasım seçimleri sonrası ülkede oluşan siyasi istikrarla sağlanan güven ortamı insanları yeniden konut almaya yönlendirdi. Konut kredi faiz oranlarının düşmesiyle beraber inşaat sektörünü 2016'da parlak günler bekliyor..

7 Haziran seçimlerinin sonucu ortaya çıkan siyasi belirsizlik ekonomide duraklamaya neden olurken, ekonominin can sularından olan inşaat sektöründe de "bekle-gör" dönemine girildi. 1 Kasım seçimleriyle beraber belirsizliğin ortadan kalmasıyla inşaat sektöründe de hareketlenmeler başladı.

Türkiye'de yaklaşık 100 bin şantiyede inşaat çalışmaları sürerken, çok sayıda konut projesi de bir bir yükseliyor. Özel sektör her ay yeni bir proje satışa çıkarken, TOKİ'de dar gelirli ve emekli vatandaşları ev sahibi yapmak için çalışmalarını hızlandırdı.

Bununla beraber Türkiye'de 6,5 milyon konutun kentsel dönüşüm kapsamında yenilenmesi de sektörün uzun vadede hareketli olacağını gösteriyor. Başta İstanbul olmak üzere, Bursa, Ankara, Gaziantep, İzmir ve birçok ilde kentsel dönüşüm projeleri devam ediyor.

Markalı konut projeleri denince akla ilk olarak İstanbul gelirken, firmalar artık Anadolu'ya da yatırım yapmaya başladı. Artık Türkiye'nin her bir ilinden yeni proje haberleri geliyor. Yeni satışa çıkan veya satışları süren konut projelerinin tüm detaylarına yeniemlak.com'dan ulaşabilirsiniz.

TÜİK'in verilerine bakıldığında Eylül ayında ülke genelinde konut satışlarında azalma görülmüştü. Ancak sektör temsilcileri ülke ortamının sakinleşmesi ve ekonominin canlanmasıyla beraber konut alıcılarının yeniden harekete geçtiğini belirtiyor. Sektör temsilcileri 2015 yılının sonuna kadar konut satışlarındaki açığın kapanacağı inancındalar.

Önümüzdeki 4 yıllık süreçte bir seçim olmaması ve inşaat sektörüne yönelik düzenleme çalışmalarına başlanması, 2016 yılı itibariyle sektörün daha da yükselmesi bekleniyor. Yeni emlak konut projelerinde listelenen projelerde tamamlanmış ve devam eden güncel projeleri bulabilir, fiyatlar konusunda bilgi sahibi olabilirsiniz.

Haber Ara