Dolar

32,3858

Euro

34,7919

Altın

2.405,90

Bist

10.158,76

Türkiye Beşiktaşlılar Federasyonu için ilk adım Ayvalık'ta atıl

Türkiye Beşiktaşlılar Federasyonu için ilk adım Ayvalık'ta atıldı

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-08-10 12:07:12

Türkiye Beşiktaşlılar Federasyonu için ilk adım Ayvalık'ta atıl
"Beşiktaşlılar Dernekleri Ekonomi Spor Eğitim ve Kültür Ortak Girişim Programı" (Beşiktaş Desek Programı) çerçevesinde bazı dernekler, Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde bir araya gelerek, Türkiye Beşiktaşlılar Federasyonunun kurulması için ilk adım atıldı.

Ayvalık Beşiktaşlılar Derneği'nin ev sahipliğinde, Cunda Uygulama Oteli'nde gerçekleşen toplantıya, 10 Beşiktaşlılar Derneğinin başkan ve yöneticileri katıldı.

Beşiktaş Desek Programı hakkında görüş alışverişinde bulunulan toplantıya başkanlık eden Çanakkale Beşiktaşlılar Derneği Başkanı Orhan Dom, Türk spor tarihinin 100 yıllık spor kulübü ve milyonlarca taraftarı bulunan Beşiktaş Kulübüne gönül verenleri, hayata geçirdikleri bu harekette buluşturmak istediklerini söyledi.

Türkiye'de ve yurt dışında bulunan Beşiktaşlılar derneklerini bir araya getirip, ortak bir projede çalışmayı sağlamayı amaçladıklarını ifade eden Dom, paylaşılabilir bir çalışmayla Beşiktaş Kulübünün maddi ve manevi değerlerine fayda getirmek ve gelecekteki gençlere örnek bir çalışma sunmak istediklerini anlattı.

Program kapsamında Beşiktaşlı sanatçılarla projeler geliştirmek, kulübe ekonomik katkı sağlayabilmek, sağlık yatırımlarına projelerle katılmak, yaşlılara yönelik dinlenme ve hizmet evleri oluşturmak, spor yöneticiliği eğitim kurumlarıyla işbirliği yapmak gibi hedeflerinin bulunduğunu dile getiren Dom, tüm Beşiktaşlıların sektörel iş birliklerini sağlayacak, üst kurullar ve heyetler kuracak, sponsorluklar oluşturacak bir çalışma yapacaklarını kaydetti.

-Derneklerin ikinci toplantısı, Bursa'da yapılacak

Ayvalık Beşiktaşlılar Derneği Başkanı Hasan Ustalı ise Türkiye genelindeki Beşiktaşlılar derneklerini bir federasyon çatısı altında birleştirmeyi hedeflediklerini söyledi.

Beşiktaş Derneklerinin bir federasyon çatısı altında Türkiye'de bir ilki daha gerçekleştirmek adına ciddi bir adım attıklarını belirten Ustalı, "Şimdi tüm Beşiktaşlı derneklerle yazışmalar yaparak, önümüzdeki aylarda Bursa'da ülke genelindeki Beşiktaşlı derneklerin başkan ve yöneticilerinin de katılacağı dev bir toplantı yapmaya karar verdik. İnşallah bu toplantının ardından da Beşiktaşlılar Dernekleri Federasyonunu siyah-beyazlı camiamıza kazandıracağız" diye konuştu.

Haber Ara