Dolar

32,3768

Euro

34,7321

Altın

2.432,07

Bist

10.016,34

Türkiye Atletizm Federasyonu'ndan açıklama:

Türkiye Atletizm Federasyonu'ndan açıklama:

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-07-14 18:47:12

Türkiye Atletizm Federasyonu'ndan açıklama:
Türkiye Atletizm Federasyonu (TAF), bugün bir gazetede yer alan "Toplanın kan alacağız" başlıklı haberle ilgili açıklamada bulundu.

Yazılı açıklamada, "Uluslararası Atletizm Federasyonu'nun (IAAF) doping numunesi alımlarında 'federasyonda sürekli gevşeklik yaşandığı' şeklindeki haber gerçekleri yansıtmamaktadır" denildi.

IAAF'ın, 17 sporcunun bir arada olabileceği bir tarihte, TAF aracılığıyla duyuru yaparak numune almak istediği belirtilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Federasyonumuz da bu işlemin normal bir işlem olduğunu bildiği için gerekli duyuruları yapmış ve toplanmayı sağlamış, bilakis her türlü kolaylığı da göstermiştir. İki sporcumuz toplanma tarihinde, resmi olarak Üniversite Dünya Oyunları'nda, diğer sporcumuz Balkan Şampiyonası'nda bulunması nedeniyle katılamayacağını IAAF'a bildirilmiştir. Hiçbir aksaklık yaşanmadan talep gerçekleşmiştir.

Bu sporcular arasında Elvan Abeylegesse bulunmadığı halde, habere konu edilmiştir. Zaten sporcularımız ADAMS sistemindeki formları doldurarak antrenmanlarına devam etmekte ve IAAF, Dünya Dopingle Mücadele Ajansı (WADA) ya da Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) yetkilileri, istedikleri zaman istediği yerde numune alımı yapmaktadırlar. Federasyonumuz sporcularımızın nerede kampa gireceğini, yarışmaya katılacağını düzenli olarak bildirmektedir. Ayrıca numune alımı konusunda TAF'ın hiçbir yetkisi de bulunmamaktadır."

Açıklamada ayrıca, TAF'ın, yaklaşık 2 yıldır "dopingde sıfır tolerans" ilkesini kararlılıkla sürdürmekte olduğu ve bu hassasiyetinden hiçbir şekilde taviz vermediği, bu mücadelenin de IAAF, WADA ve TMOK tarafından takdirle karşılandığı kaydedildi.

Haber Ara