Dolar

32,3443

Euro

34,8310

Altın

2.386,90

Bist

10.221,33

- Türk-İş Genel Başkanı Atalay:

- Türk-İş Genel Başkanı Atalay:

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-09-25 14:44:20

- Türk-İş Genel Başkanı Atalay:
Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, Terörist ile terörist olmayanın ayırt edilmesi gerektiğini belirterek, "Teröristin değirmenine su taşımamak lazım. Yani bölgemizde Kürt vatandaşımız da başka vatandaşlarımız da var, onlar bizim kardeşimiz" dedi.

Atalay, Demiryol-İş Sendikası Sakarya Şubesi'nin 17 Ağustos Eğitim Salonu'nda düzenlediği bayramlaşma programında yaptığı konuşmada, Ankara'da "Teröre Hayır, Kardeşliğe Evet" mitingi düzenlendiğini, Türk-İş olarak bunun öncüsü olduklarını söyledi.

Mitinge 270 kurumun katıldığını belirten Atalay, binlerce kişinin siyasi parti gözetmeksizin bayrağını eline alarak alana indiğini anlattı.

Atalay, Türkiye'de 100 yıldır oyun oynandığını söyleyerek, şu ifadelere yer verdi:

"O oyunun değişik versiyon şu anda oynanıyor. Bunun büyük ayağı ve organizatörleri ülkenin dışında, maalesef ülkenin içinde olan maşalar 50 sene evvelde, şimdi de var. Herkes tavrını belli etmek, Türkiye'den, Türk bayrağından yana olmak mecburiyetinde. Terörist ile terörist olmayanı ayırt etmek mecburiyetindeyiz. Teröristin değirmenine su taşımamak lazım. Yani bölgemizde Kürt vatandaşımız da başka vatandaşlarımız da var, onlar bizim kardeşimiz. Onların bir kılına zarar vermemek durumundayız. Ülkede birlik ve beraberlik içinde olmamız lazım. Yabancı ajanlar bu ülkede at oynatmaya devam ediyorlar."

7 Haziran'dan sonra hükumetin kurulmadığını hatırlatan Atalay, "İnşallah 1 Kasım'daki seçimden sonra bir an evvel hükumet kurulur. Çünkü bu ülkenin hükumete ihtiyacı var. Siyasi liderlerimiz de şu dillerini düzeltsinler. Bir an evvel uzlaşmacı ve yumuşak dil kullansınlar. Siyasilerimiz olmazsa olmazlarını bırakmalı, bir an evvel bu ülkenin birliği, bütünlüğü için hükumetin kurulması lazım" diye konuştu.

Haber Ara