Dolar

32,4375

Euro

34,7411

Altın

2.439,70

Bist

9.915,62

Turk ekonomi heyeti Gazze'de

Turk ekonomi heyeti Gazze'de

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-02-01 22:07:44

Turk ekonomi heyeti Gazze'de
Türkiyeli danışman, mühendis ve ekonomistlerden oluşan bir heyetin, İsrail saldırılarının ardından ekonomik sıkıntıların devam ettiği Gazze'yi ziyaret ettiği bildirildi.

Gazze Ticaret Odası Halkla İlişkiler Bölümü Direktörü Mahir et-Tabba, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'nun da aralarında bulunduğu bir grup danışman, mühendis ve ekonomistten oluşan heyetin, İsrail saldırılarından geriye kalan ekonomik kriz ve diğer sorunları görüşmek üzere Gazze'yi ziyaret ettiğini belirtti.

Tabba, Türkiye'nin Kudüs Büyükelçisi Mustafa Sarnıç'ın eşlik ettiği Türk ekonomi heyetinin, Gazze Sanayi ve Ticaret Odası'nda hükümet yetkilileriyle bir araya gelerek, Gazze ekonomisine destek verme yollarını ele aldığını ifade etti.

Hisarcıklıoğlu görüşmede, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın selamını ulaştırarak, Türkiye'nin Gazze'deki refah seviyesinin iyileştirilmesine katkı sağlamaya hazır olduğunu kaydetti.

Görüşmede ayrıca yaklaşık 10 bin işçinin istihdam edileceği Gazze Şeridi'nin kuzeyinde bulunan Beyt Hanun (Erez) sanayi bölgesi projesi inşasına yönelik Türkiye'nin çabalarına değinildi.

Heyetin, bir kaç saat süren kısa ziyaretin ardından Beyt Hanun Sınır Kapısı'ndan geçerek Batı Şeria'ya gittiği belirtildi.

Haber Ara