Dolar

32,2020

Euro

35,0069

Altın

2.504,53

Bist

10.643,58

Tunus'ta Filistinlilere destek gösterisi

Tunus'ta Filistinlilere destek gösterisi

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-10-17 20:48:59

Tunus'ta Filistinlilere destek gösterisi
Tunuslular son günlerde İsrail'in Filistinlilere yaptığı baskıları protesto ederek Filistin'e destek gösterisi düzenledi.

Başkent Tunus'taki Habib Burgiba Caddesi'nde toplanan sol eğilimli Halk Cephesi ile Demokratik Toplum Partisi üyeleri İsrail'in Filistinlilere yönelik ihlallerini protesto etti.

Ellerinde Filistin bayrakları taşıyan göstericiler, "Halk Filistin'in özgürlüğünü istiyor", "Emperyalistler, Filistin'den elinizi çekin" şeklinde sloganlar attı.

Halk Cephesi Sözcüsü Hamma el-Hammami, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Bu gösteriyi, Kudüs'ü Yahudileştirmeye ve Filistin halkını göç ettirmeye çalışan siyonistlerin vahşice saldırılarına uğrayan Filistin halkına desteğimizi ifade etmek için düzenledik. Ayrıca burada Arap ülkelerinin suskunluğunu da protesto ediyoruz" dedi.

Tüm Tunus halkına Filistin'e destek verme çağrısında bulunan Hammami, "Filistin davası daima aklımızda. Biz, onu Arap halklarının temel davası olarak görüyoruz. Bu nedenle Siyonistlerle mücadele tüm Ara halklarını ilgilendiriyor" diye konuştu.

Yahudi yerleşimciler, geçtiğimiz ağustos ayı başlarında Nablus'ta Devabişe ailesinin evini kundaklamış olay sebebiyle anne, baba ve 18 aylık bebekleri hayatını kaybederken yalnızca 4 yaşındaki diğer çocukları sağ kurtulmuştu. Söz konusu olayla başlayan gerginlik, Mescid-i Aksa'ya yönelik baskınlarla tırmanmış, Batı Şeria ve Gazze'nin çeşitli bölgelerinde düzenlenen gösterilerle ciddi boyutlara ulaşmıştı.

İsrail'in bu ayın başından beri Batı Şeria, Kudüs ve Gazze'de düzenlediği saldırılarda hayatını kaybeden Filistinlilerin sayısının 42'ye yükseldiği açıklanmıştı.

Haber Ara