Dolar

32,3374

Euro

34,8108

Altın

2.390,60

Bist

10.276,88

TSKB'ye 'Yılın Yeşil/Sürdürülebilir Tahvil İhracı' ödülü

TSKB'ye 'Yılın Yeşil/Sürdürülebilir Tahvil İhracı' ödülü

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-09-07 14:15:02

TSKB'ye 'Yılın Yeşil/Sürdürülebilir Tahvil İhracı' ödülü
Türkiye Sınai Kalkınma Bankası (TSKB) Avrupa, Orta Doğu ve Afrika bölgesinde Yılın Yeşil/Sürdürülebilir Tahvil İhracı ödülüne layık görüldü.

Banka açıklamasına göre, Euromoney ve GlobalCapital tarafından gerçekleştirilen Sürdürülebilir ve Sorumlu Sermaye Piyasaları Konferansı (Sustainable and Responsible Capital Markets Forum) kapsamında düzenlenen törende GlobalCapital Yeşil/Sürdürülebilir Tahvil Ödülleri sahiplerini buldu.

TSKB, Avrupa, Orta Doğu ve Afrika bölgesinde Yılın Yeşil/Sürdürülebilir Tahvil İhracı (EMEA Green/SRI Bond Deal of the Year) kategorisinde ödül alırken, En Yenilikçi Yeşil/Sürdürülebilir Tahvil İhracı kategorisinde de finale kaldı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen TSKB Genel Müdürü Suat İnce, hızla gelişen ve nüfusu artan dünyada sürdürülebilir büyümenin büyük önem kazandığına vurgu yaptı. İnce, şunları kaydetti:

"Bu yıl sürdürülebilirlik alanında bir ilke daha imza atarak, uluslararası sermaye piyasalarında bölgemizde Yeşil/Sürdürülebilir Tahvil ihracını gerçekleştiren ilk banka olduk. Yeşil tahvil ihracımız, 317 uluslararası kurumsal yatırımcıdan planlanan tutarın 13 katından fazla talep gördü. Yaklaşık 4 milyar dolarlık bu taleple büyük bir başarıya imza attık.

Uluslararası platformda layık görüldüğümüz Yılın Yeşil/Sürdürülebilir Tahvil İhracı ödülüyle uzun yıllardır büyük bir kararlılıkla devam ettiğimiz sürdürülebilirlik yolculuğumuzun bir kez daha taçlanmış olmasından dolayı mutluyuz. Bankamızı bu başarıya taşıyan tüm TSKB ekibine en içten teşekkürlerimi sunuyorum."

TSKB'nin sürdürülebilirlik alanındaki faaliyetleri hakkında bilgi veren İnce, "TSKB olarak, sürdürülebilirlik yatırımlarına sağladığımız krediler portföyümüzün yüzde 50'sini aşmış durumda. Bu oranla Türkiye'nin yıllık karbondioksit salımının 8,3 milyon ton azalmasına katkı sağlamanın gururunu yaşıyoruz. Diğer yandan sürdürülebilirlik felsefesini tüm bankacılık hizmetlerimize ve süreçlerimize entegre ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Haber Ara