Dolar

32,2200

Euro

34,7352

Altın

2.407,69

Bist

10.267,09

TSK'nın günlük faaliyetleri

TSK'nın günlük faaliyetleri

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-10-23 16:47:11

TSK'nın günlük faaliyetleri
Genelkurmay Başkanlığı, Suriye'den Türkiye'ye kaçak yollardan girmeye çalışan bin 199 ve Türkiye'den Suriye'ye çıkmaya çalışan 1 kişinin yakalandığını bildirdi. Kilis merkezde, Suriye'den Türkiye'ye yasa dışı yollarla geçmeye çalışan terör örgütü DAEŞ mensubu 2 teröristin güvenlik güçlerince yakalandığı kaydedildi.

Genelkurmay Başkanlığı'nın internet sitesinde TSK'nın günlük faaliyetlerine ilişkin bilgi verildi.

Buna göre, Hava Kuvvetleri Komutanlığı'nın 2 F-16 uçağı ile Türkiye-Suriye hudut hattı boyunca devriye uçuşu icra edildi. Sahil Güvenlik Komutanlığı da bir gemi ile Ege'de keşif gözetleme, 4 bot ile Türkiye-Suriye deniz yan hududunda kontrol görevi icra etti.

Kilis merkezde, Suriye'den Türkiye'ye yasa dışı yollarla geçmeye çalışan terör örgütü DAEŞ mensubu 2 terörist, güvenlik güçlerince yakalandı.

Hudut birlikleri tarafından sınırlardan yasa dışı yollardan geçmeye çalışırken yakalanan kişiler ve ele geçirilen malzemelere ilişkin verilen bilgiye göre, Kara Kuvvetleri Komutanlığı Hudut Birlikleri tarafından gün içerisinde, Suriye'den Türkiye'ye girmeye çalışan bin 199 ve Türkiye'den Suriye'ye çıkmaya çalışan 1 şahıs yakalandı.

Yasa dışı yollarla, İran'dan Türkiye'ye girmeye çalışan 145, Türkiye'den Yunanistan'a çıkmaya çalışan 12 kişi yakalandı. Ayrıca hudut hattında; 250 karton kaçak sigara, 20 bin 570 gram kubar esrar ele geçirildi.

Kara hudutlarından yasa dışı geçiş teşebbüsünde bulunan toplam bin 357 kişi yakalandı. Jandarma Genel Komutanlığı unsurları Türkiye'de bulunmak için yasal gerekleri taşımayan 337 kişiyi, Sahil Güvenlik Komutanlığı ise 418 kişiyi yakaladı.

- Arama kurtarma faaliyetleri

Aydın Didim ve Tekağaç açıklarında batmak üzere olan 2 botta Sahil Güvenlik Komutanlığınca 90 düzensiz göçmen kurtarıldı.

Balıkesir Ayvalık Sarımsaklı açıklarında 12, İzmir Dikili Bademli ve Sığacık Doğanbey Burnu açıklarında 72, Çanakkale Ayvacık Sivrice ve Babakale açıklarında 97, Muğla Bodrum, Akyarlar ve Kargı Burnu açıklarında 139 ve Turgutreis Yassıada'da 9 düzensiz göçmen kurtarıldı. Açık denizlerde kurtarılan düzensiz göçmen sayısı 419 oldu.

Haber Ara