Dolar

32,3605

Euro

34,7517

Altın

2.393,60

Bist

10.208,65

TSE'den kadın bilişimcilere siber güvenlik semineri

TSE'den kadın bilişimcilere siber güvenlik semineri

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-07-15 12:14:45

TSE'den kadın bilişimcilere siber güvenlik semineri
Türk Standardları Enstitüsü (TSE), kız öğrenciler ve profesyonel kadın bilişimciler için ücretsiz siber güvenlik ve sızma testi semineri verecek.

TSE'den yapılan yazılı açıklamaya göre, Enstitü, bilişim sektöründe kadınların etkinliğini artırmaya yönelik yeni bir seminer programı hazırladı.

Bilişim Teknolojileri Test ve Belgelendirme Daire Başkanlığı bünyesinde, bu sektöre yönelik belgelendirme ve test hizmetleri verildiğinin hatırlatıldığı açıklamada, "Enstitü, bu alandaki bilgi ve tecrübelerini, eğitim programlarıyla, düzenlediği seminer, konferans ve sempozyumlarla ilgili kişi ve kuruluşlara aktarmaktadır" denildi.

TSE Başkanı Sebahittin Korkmaz, seminer vasıtasıyla, Türkiye'de bilişim alanında çalışan kadınlar ve bu alanda kariyer yapmayı düşünen kız öğrencilerin eğitimlerine katkı sağlamayı amaçladıklarını bildirdi.

Ücretsiz seminerlerde eğitimlerin temel seviyede olacağını ve katılım için herhangi bir ön koşul bulunmadığını kaydeden Korkmaz, kontenjan sınırlı olduğu için kız öğrencilere ve profesyonel kadın bilişimcilere öncelik tanıyacaklarını açıkladı. Korkmaz, seminere ilişkin şu bilgileri verdi:

"Uzmanlarımız seminerlerde, sızma testi süreçleri, ağ (network) yapısının tespit edilmesi, ağ üzerinden yapılabilecek saldırılar, işlemci ve sunucularda zafiyetlerin tespit edilmesi, web uygulamaları hakkında bilgi toplanması, hackerler, virüsler, zararlı yazılımlar ve mobil cihazlardaki tehlikeleri anlatacak. Siber güvenlik ve sızma testlerinin temellerinin ele alınacağı seminerin sonunda ilgilenen katılımcılar TSE tarafından açılan Beyaz Şapkalı Hacker eğitimlerini alarak 'Sızma Testi Uzmanı' unvanıyla siber güvenlik alanında bir kariyere ilk adımı atabilirler."

Korkmaz, seminer için Kadın Bilişimci Topluluğu ve TSE Bilişim Teknolojileri Test ve Belgelendirme Daire Başkanlığı ile iletişime geçilmesi gerektiğini belirtti.

Haber Ara