Dolar

32,3374

Euro

34,8108

Altın

2.390,60

Bist

10.276,88

Trump'a karşı göçmenlerle dayanışma yürüyüşü

New York'ta sınır dışı edilme tehlikesi bulunan göçmenlerle dayanışma yürüyüşü düzenlendi- Manhattan Belediye Başkanı Brewer:'New York'ta dünyanın her tarafından gelen göçmenler, 80 binden fazla iş yerinin sahibi'- 'Bugün buradayız. Çünkü herkes için özgürlük ve adalet vaatlerini yerine getiren güçlü, kapsayıcı bir Amerika'ya inanıyoruz'

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-03-09 22:08:45

Trump'a karşı göçmenlerle dayanışma yürüyüşü
ABD'nin New York kentinde, ABD Başkanı Donald Trump'ın göçmen karşıtı uygulamaları sonucunda sınır dışı edilme tehlikesi bulunan göçmenler için dayanışma yürüyüşü gerçekleştirildi.

Foley Square'de toplanan Amerikalı yerel aktivistler, avukatlar ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri, Trump'ın göçmen karşıtı uygulamalarını protesto ederek, sınır dışı edilme olasılığıyla karşı karşıya kalan göçmenlere destek verdi.

New York Göçmen Koalisyonu'nun öncülüğünde gerçekleştirilen miting ve yürüyüşe, Amerikan Sivil Özgürlükler Birliği (ACLU), Brooklyn Savunma Hizmetleri, Gözaltı İzleme Ağı ve Göçmenlik Savunma Projesi de destek verdi.

New York Göçmen Koalisyonu'ndan yapılan açıklamada, "Toplumumuzu tehdit eden politikalar karşısında dayanışma göstermemiz her zamankinden çok daha önemli." denildi.

Açıklamada ayrıca, yürüyüşün "göçmenlere yalnız olmadıklarını göstermek açısından" önemli olduğuna vurgu yapıldı.

Koalisyonunun sözcüsü Thanu Yakupitiyage, gazetecilere yaptığı açıklamada, her gün onlarca New Yorklunun Federal Plaza'daki Göçmenlik ve Gümrük Muhafaza memurlarına kayıt yaptırmak zorunda kalarak, sınır dışı edilmekle karşı karşıya olduklarını belirtti.

Yakupitiyage, "Göçmenler binaya girdiklerinde ise bir daha ailelerini görüp göremeyeceklerinden habersizler." diye konuştu.

Mitingin düzenlenmesinde katkısı bulunan Libby Richmond ise alanda bulunanlara yaptığı konuşmada, "New Yorklu aileler onuru ve saygıyı hak ediyor. Başkan'ın göçmenlerle ilgili son eylemleri topluluklarımızı parçalıyor." ifadesini kullandı.

- 80 bin göçmene ait iş yeri var

Manhattan Belediye Başkanı Gale Brewer de konuşmasında, "New York'ta dünyanın her tarafından gelen göçmenler 80 binden fazla iş yerinin sahibi" olduğunu ve kentin bu başarısının konukseverliğinden kaynaklandığını ifade etti.

Bu iş yerlerinin kentin işgücünün yüzde 40'ını oluşturduğunu belirten Brewer, "Bugün buradayız. Çünkü herkes için özgürlük ve adalet vaatlerini yerine getiren güçlü, kapsayıcı bir Amerika'ya inanıyoruz." dedi.

Haber Ara