Dolar

32,3374

Euro

34,8108

Altın

2.390,60

Bist

10.276,88

TRT Harbiye binası ve Taksim Meydanı işgal davası

FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişiminde TRT'nin Harbiye'deki binasının işgal edilmesi ve sonrasında çıkan olaylara ilişkin dosyaların birleştirilmesinin ardından, 131 sanıklı davada, müştekilerin beyanları alındı - Müşteki Türkmen: 'Hastalıklı ruh hali fetöşizmdir, bunlar da fetöşist'

7 Yıl Önce Güncellendi

2018-01-31 14:45:37

TRT Harbiye binası ve Taksim Meydanı işgal davası
Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişiminde TRT'nin Harbiye'deki binasının işgal edilmesi ve sonrasında çıkan olaylarda 3 kişinin ölümü, 50 kişinin yaralanması ile Taksim Meydanı'nın kontrol altına alınmaya çalışılması sırasında 39 kişinin yaralanmasıyla sonuçlanan olaylara ilişkin dosyaların birleşmesi sonrası 131 sanığın yargılandığı davada, bir kısım müştekilerin beyanları alındı.

İstanbul 26. Ağır Ceza Mahkemesince Silivri Ceza İnfaz Kurumları karşısındaki binada yapılan duruşmada, olaylarda şehit olan Fahrettin Yavuz'un eşi olan müşteki Meryem Yavuz, 2 oğlu olduğunu, eşinin olaylarda hayatını kaybettiğini, sanıklardan şikayetçi olduğunu söyledi.

Bir diğer müşteki Mustafa Akçay da ifadesinde, olay gecesi Taksim Meydanı'na gittiğini ifade ederek, "Oradakilere 'bu darbe girişimidir' dedik. Telefondan görüntüleri, cumhurbaşkanının konuşmasını izlettik, gösterdik. Bizi dinlemediler, üzerimize ateş ettiler. Kafamdan ve ayağımdan yaralandım. Daha ağır yaralanan arkadaşlarımız da oldu. Şikayetçiyim, davaya katılmak istiyorum." dedi.

- "Bunları görüne Bosna'daki Sırp kasaplarını hatırladım"

Müşteki Nihat Türkmen de 15 Temmuz'da misafirlerini Harbiye Orduevi'ne bırakmak için TRT Radyosu trafik ışıklarına vardığında, bir el silah sesi duyulduğunu dile getirerek, şunları söyledi:

"Bu silahın G3 olduğunu anladım, ben de askerim çünkü. Yanımda eşim ve 10 yaşındaki çocuğum vardı. Eşime vurulduğumu söyledim. Arabayı kenara çektim, doktor olduğum için atar damarımın kesildiğini anladım. Doktor arkadaşım anında müdahale etti. Ambulansla hastaneye götürüldüm. Sol koltuk altımdan yaralandım, 9 ameliyat geçirdim, 5 ay hastanede yattım, halen fizik tedavi görüyorum. Beni, eşimi ve 10 yaşındaki çocuğumu nasıl tehdit olarak algıladılar. 10 yaşındaki çocuğumdan korktular herhalde. Hainler korkaktır. İnanın defalarca görüntüleri izledim, bunları görünce Bosna'daki Sırp kasaplarını hatırladım. Soy bağları var mı diye düşündüm. 10 yaşımdaki çocuğum hemen arkamdaydı, ona gelebilirdi. Hastalıklı ruh hali fetöşizm'dir, bunlar da fetöşist. Şikayetçiyim, bu dünyada da öbür dünyada da şikayetçiyim. Allahın gazabı üstlerinde olsun."

Duruşma salonunda bulunan müştekilerin beyanlarının alınmasının ardından mahkeme başkanı Kemal Yalçın Selçuk, dosyaya gelen bir kısım belgeleri okudu.

SEGBİS ile duruşmaya bağlanan sanık Sinan Koçak savunmasında, hakkındaki suçlamaları reddetti. Koçak'ın savunmasının alınmasıyla davadaki sanıkların savunmalarının alınması tamamlandı.

Duruşma, yarına ertelendi.

Haber Ara