Dolar

32,3808

Euro

34,7109

Altın

2.399,22

Bist

10.067,02

Toyota, patentte dünya lideri oldu

Toyota, patentte dünya lideri oldu

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-08-21 12:16:46

Toyota, patentte dünya lideri oldu
Geçen yıl 18 global otomobil üreticisi tarafından alınan patentlerin yüzde 26'sına sahip olan Toyota, bu oranla otomobilde dünya patent lideri oldu.

Toyota'dan yapılan açıklamaya göre, hibrit ve yakıt hücreli otomobiller konusunda uzun yıllardan bu yana büyük yatırımlar yapan Toyota, alternatif güç üniteleri konusunda gerçekleştirdiği çalışmalarla öne çıkıyor.

​Toyota, tescilli patentlerini bu yıl yüzde 11 artırdı. Çevreyi kirletmeyen yakıt hücresi teknolojisinin yaygınlaşması için katkı sağlamaya devam eden marka, 5 bin 680 yakıt hücreli otomobili ve bununla bağlantılı patent hakkını da bedelsiz olarak kullanıma açtı.

Almanya'nın Otomotiv Yönetimi Merkezi'nin yaptığı son araştırmaya göre, 2014 yılında 18 global otomobil üreticisi tarafından tescil ettirilen 57 bin patentin yüzde 26'sı Toyota'ya ait. Toyota, bu oranla patent konusunda dünyanın lider otomobil üreticisi konumunda bulunuyor.

Araştırma sonuçlarına göre, yeni güç ünitesi patentlerinin yüzde 85'i alternatif motor teknolojilerini içerirken, en büyük payı hibritler alıyor. Geleneksel içten yanmalı motorlar üzerine yapılan araştırmalar önceki yıllara göre azaldı, hibrit ve yüzde 100 elektrikli güç üniteleri konusundaki araştırma sayılarında ise artışlar gözlendi. Toyota'nın öne çıktığı bu araştırmaların yoğunluğu, diğer otomobil üreticilerinin de gelecekte hibrit güç üniteleri ve elektrikli araçlar konusuna ağırlık vereceklerine işaret ediyor.

Haber Ara