Dolar

32,2427

Euro

34,7560

Altın

2.411,61

Bist

10.267,09

TOBB'dan Katar'a 'ticaret seferi'

TOBB Başkanı M. Rıfat Hisarcıklıoğlu, Körfez Bölgesi ile ticari ilişkileri artırmak istediklerini belirterek, özellikle Katar ile iktisadi ilişkilerin gelişmesi için yoğun bir gayret içinde olduklarını söyledi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-12-28 15:07:27

TOBB'dan Katar'a 'ticaret seferi'
TOBB Başkanı M. Rıfat Hisarcıklıoğlu, Körfez Bölgesi ile ticari ilişkileri artırmak istediklerini belirterek, özellikle Katar ile iktisadi ilişkilerin gelişmesi için yoğun bir gayret içinde olduklarını söyledi.

TOBB'nin, Körfez İşbirliği Konseyi ülkelerine dönük faaliyetleri çerçevesinde, 17-18 Ocak 2017 tarihlerinde Katar'ın başkenti Doha'da ticari ilişkileri geliştirmek amacıyla düzenlenecek programa katılacağı bildirildi. Katar Başbakanı Shaikh Abdullah bin Nasser bin Khalifa Al Thani'nin himayesinde düzenlenecek olan program, yeni işbirlikleri oluşturma ve ticareti artırma amacı taşıyor.

Konuya ilişkin bilgi veren TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, "TOBB olarak, özellikle Körfez Bölgesiyle iktisadi ilişkilerin gelişmesi için yoğun bir gayret içindeyiz. Bu süreçte, bir yandan Körfez işbirliği Konseyi Odaları Federasyonu ile çalışırken, diğer yandan da doğrudan Körfez ülkelerinin odalar birlikleri ile yakın işbirliği içindeyiz. Bu kapsamda Katar'daki fırsatları keşfetmek için iş dünyamızı davet ediyorum" diye konuştu.

Tarım ve gıda, yenilenebilir enerji, enerji, petrol ve gaz, inşaat ve altyapı, inşaat malzemeleri, sağlık, ilaç ve sağlık ekipmanları, makine ve teçhizat başta olmak üzere çeşitli sektörlerde Türk ve Katar firmaları arasında yapılacak ikili görüşmelerin yanı sıra Katar programı kapsamında; e-ticaret, yatırımların finansmanı, girişimcilik, yenilik, teknolojinin artırılması ve tarım konulu panellerin yer alacağı '2017 2. KOBİ Konferansı'nın da gerçekleştirileceği aktarıldı.

Katar, dünyanın en yüksek kişi başı gelire sahip ülkesi

Öte yandan, 2 buçuk milyon nüfusa sahip Katar, satın alma gücüne göre dünyanın en yüksek kişi başı milli gelirine sahip ülkesi olarak dikkat çekiyor. Doğal kaynak zengini olan ülke, dünyanın en büyük doğal gaz rezervlerine sahip. Katar, 2030 vizyonu ile doğal kaynaklara dayalı ekonomisini bilgiye dayalı ekonomi haline dönüştürmeyi hedefliyor. Katar, 2022 dünya futbol şampiyonasına da ev sahipliği yapacak. Özellikle altyapı ve inşaat sektörlerinde Türk firmaları Katar'da önemli projelere imza attı.

Türk firmaları Katar'da 13,7 milyar dolar tutarında, toplam 124 projeyi başarıyla gerçekleştirdi. Katar, Türk müteahhitlik firmalarının Orta Doğu'da üçüncü, dünyada ise yedinci büyük pazarını oluşturuyor.

TOBB, Körfez İşbirliği ülkelerinin tamamını kapsayan 'Türkiye-Körfez İş ve Yatırım Forumu'nu, 1-2 Kasım 2016 tarihinde Bahreyn'de gerçekleştirmiş ve Foruma Türkiye'den ve Körfez İşbirliği Konseyi üyesi altı ülkeden yaklaşık 700 firma temsilcisi iştirak etmişti.

Haber Ara