Dolar

32,3374

Euro

34,8108

Altın

2.390,60

Bist

10.276,88

TJK, Diyarbakır'da atla terapi merkezi açtı

TJK, Diyarbakır'da atla terapi merkezi açtı

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-10-20 18:32:07

TJK, Diyarbakır'da atla terapi merkezi açtı
Türkiye Jokey Kulübü'nün (TJK) Diyarbakır Hipodromu bünyesinde faaliyet gösterecek olan atla terapi merkezi, hizmete açıldı.

Vali Hüseyin Aksoy, Türkiye nüfusunun yüzde 12'sinin engelli olduğunu belirterek, bu vatandaşların eğitiminde herkese önemli görev düştüğünü söyledi.

Engelli insanların toplumla bütünleşmesi, sosyal ve kültürel faaliyet içerisinde yer alabilmesinin önemine vurgu yapan Aksoy, bölgede bu tür projelerin hayata geçmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Merkezin ilk etapta haftanın 3 günü hizmet sunacağını kaydeden Aksoy, şöyle konuştu:

"Tesisimiz, ilimizde ve bölgemizde böyle bir spora gerekesinim duyan insanlarımıza hizmet sunacak. Türkiye Jokey Kulübü, merkezle ihtiyaç duyan insanlarımıza burada rantabilite olma, toplumla bütünleşmeleri adına önemli bir imkan sağlıyor."

Diyarbakır Hipodrom Müdürü Yılmaz Çelik ise TJK'nın bir süre önce İstanbul Veliefendi Hipodromu'nda hizmet vermeye başlayan atla tedavi merkezinin ikincisini Diyarbakır'da açtığını kaydetti.

Atla terapinin, fiziksel veya duygusal bozukluğu olan hastalarda iyileşme ve gelişme sağlamak amacıyla hareketlerinden yararlanılan özel bir tedavi yöntemi olduğunu kaydeden Çelik, şu ifadeleri kullandı:

"Dünyada çok yoğun olarak kullanılan bu tedavi yöntemini bugün itibarıyla hipodromumuzda ihtiyacı olan engelli kardeşlerimizin hizmetine sunuyoruz. Topluma fayda sağlamak ve elimizdeki imkanları toplum yararına daha fazla sunmak hedefiyle çalışıyoruz."

Haber Ara